Ген. Кирчо Киров: Един разузнавач никога не се пенсионира

Бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров обяви, че ще намери начин да докаже невинността си. Той е с мярка за неотклонение "Домашен арест". Тя му беше наложена малко след като военният съд го осъди на 15 години затвор за присвояване на 5,1 млн. лв. от бюджета на разузнаването, предаде БТВ.

Според генерал Киров, делата срещу него са политически. „Конкретните изпълнители са известни, на първо място това е моят наследник Драгомир Димитров, погледнете неговите политически ментори и ще разберете кои са политическите поръчители”, казва Киров.

В съда са всички документи, които доказват, че ген. Киров не е откраднал 5 млн. лева. Както и фактите, например, че всяка държава плаща на нелегалните си шпиони до края на живота им, независимо дали ги използва или не. Ген. Киров казва, че един разузнавач никога не се пенсионира. Макар и под домашен арест, той следи новините и според него проблемът с ЧЕЗ е проблем на националната ни сигурност.

"Възможността това развитие да доведе до проблеми в енергийното снабдяване на населението. Аз помня, ние сме го извършвали, докато аз ръководех Националната разузнавателна служба, проучване на потенциални инвеститори, проучване на потенциални купувачи на стратегически за България обекти".

„Нямам спомен да сме проучвали ЧЕЗ, но спомените ми в енергетиката ме водят към 2009 г., когато беше кризата с газоснабдяването на България, тогава към националното разузнаване бяха зададени важни въпроси, на които аз лично от говорих и това е самата истина, че далеч преди възникването, месеци преди възникването на тази криза, разузнаването е предупредило за възможността и времевите параметри, в които такава криза може да се развие“, спомня си ген. Киров.

Коментари

 1. 2018.03.10 | 14:50
  В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ МИЛИЦИОНЕР И ФАТМАК И ПОЛИТИК НЕ СЕ ПЕНСИОНИРА. ИСКАТ ЦЯЛ ЖИВОТ ДЪРЖАВАТА ДА ГИ ХРАНИ.
 2. 2018.03.10 | 14:49
  Господин Киров,за съжаление в нашата държава достойните хора нямат бъдеще.Управляват ни нещастници и пияници.
 3. 2018.03.10 | 14:49
  На това нагло комуне не му стигнали москалските рубли и почнало да краде и левове.
 4. 2018.03.10 | 12:28
  Кажи ,че един разузнавач не краде.и хайде да стягаш куфара за там,откъдето ще правиш за в бъдеще анализите си.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет