Най-мащабният проект за административната реформа ще бъде представен в Министерски съвет

  • 08 март 2018 14:02

  • 1458
  • 1
Най-мащабният проект за административната реформа ще бъде представен в Министерски съвет
© Gettyimages

На 9 март, петък, от 11.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъде представен най-мащабният проект с европейско финансиране за административната реформа – Трансформация на модела на административното обслужване.

Средствата в размер над 4 милиона лева са от Оперативната програма „Добро управление“, бенефициент е администрацията на Министерския съвет, партньор – Националното сдружение на общините. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Повече от 3 хиляди офиса за административни и обществени услуги в България са анкетирани на място, за да се формира цялостна картина на общуването между гражданите и администрациите. Анализът ще отговори на отворените към момента въпроси – колко услуги се предлагат, как се предоставят, какви документи се изискват, какви такси се събират и на какво нормативно основание.

Успешното изпълнение на проекта ще осигури нов потребителски интерфейс към платформата за междурегистров обмен, тестван пилотно в 50 администрации. Най-малко 700 услуги за бизнеса ще бъдат опростени.

Предвиденият по проекта модел за регистрова реформа ще обхване съществуващите към момента над 8 хиляди регистъра от гледна точка на качеството и пълнота на данните, рязко намаляване на разходите за поддръжка, гарантиране на предпоставки за служебно събиране на информация.

Общата цел на проекта е устойчивост на следващите етапи на административната реформа, комплексно административно обслужване и въвеждане на електронното управление.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1458 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.09 | 01:03

1
с други думи 4 000 000 ще бъдат раздадени за бонуси на послушковците , та слушкайте драги администратори , слушкайте

Добави коментар

Водещи новини