Екатерина Захариева приема федералния министър на Австрия по европейските въпроси

  • 08 март 2018 12:53

  • 729
  • 0
Екатерина Захариева приема федералния министър на Австрия по европейските въпроси
© Булфото (архив)

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще приеме на 9 март, петък в Министерството на външните работи федералния министър по европейските въпроси, изкуството, културата и медиите на Австрия Гернот Блюмел, който отговаря и за Австрийското председателство на Съвета на ЕС.

Министър Блюмел ще бъде в София за участие в конференция на високо ниво на тема „Следващата многогодишна финансова рамка: дистрибутивни, алокативни и стабилизиращи функции“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Двамата ще обсъдят вече заявената готовност от двете държави като участници в Триото ротационни председатели на Съвета на ЕС Естония-България-Австрия, за възможно най-тясно сътрудничество по всички въпроси от дневния ред на ЕС.

Сред въпросите в разговора са европейската перспектива за Западните Балкани, темата за миграция и убежище, Дунавската стратегия, бъдещето на ЕС и многогодишната финансова рамка на съюза след 2020 г.

След края на срещата, около 14.10 часа, двамата министри ще направят изявление за медиите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини