До 20 март става ясно дали ще има великденски добавки за пенсионерите

  • 07 март 2018 17:00

  • 2498
  • 2
До 20 март става ясно дали ще има великденски добавки за пенсионерите
© Булфото

До 20 март ще се реши дали ще има великденски добавки за пенсионерите, каза пред журналисти социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Той посочи, че към момента не са водени разговори с министъра на финансите, не са правени разчети. Решението зависи от финансовия министър, защото става дума за допълнителен и непланиран в бюджета на ДОО разход, отбеляза Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

По думите му е важно да се види дали тези средства могат да бъдат осигурени без да се наруши финансовата стабилност на системата. Ако има средства, трябва да се уточни и за кои групи ще бъдат отпуснати, каква ще е сумата, отбеляза Петков.

В отговор на въпрос дали ще води разговори да е по-справедливо разпределението на парите и да има за всички пенсионери, Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  припомни, че е направил такъв опит за коледните добавки, но се е оказало, че отчетността на НОИ не позволява справедливост, ако се излезе извън прилагания вече подход, стъпващ на изплащания размер на пенсията, съобразен с линията на бедност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2498 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.09 | 13:44

2
''отчетността на НОИ не позволява справедливост''и това го казва социален министър-СМЕШНИК

2018.03.09 | 13:44

1
а бе вие гледайте за депутатите да има

Добави коментар

Водещи новини