Надежда Нейнски събира Синята коалиция

  • 02 февруари 2012 10:02

  • 1533
  • 3
Надежда Нейнски събира Синята коалиция
©

Има ли бъдеще Синята коалиция на местно, европейско и национално ниво? На този въпрос ще опитат да си отговорят депутати, кметове, общински съветници и членове на ръководствата на СДС и ДСБ.

В петък и събота коалицията ще се събере в толкова широк формат за първи път от учредяването й през 2009 г. Организатори на форума, който ще се проведе в София, са евродепутатите на Синята коалиция Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. (СДС) и Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат (ДСБ).

Националната среща е под надслов “Регионите - национални и европейски предизвикателства пред десницата”. Сред темите ще са успешните модели в местната власт, европейските и национални политики за развитие на регионите, както и възможностите за насърчаване на малкия и средния бизнес в общините.

“24 часа” обаче научи, че освен за местната власт на форума ще стане дума и за бъдещето на коалицията. Заради честото разминаване в позициите на СДС и ДСБ и особено след провала на местните и президентските избори десните са разделени в становището си за съвместно явяване на следващите парламентарни избори през 2013 г.

Ръководството на ДСБ е разединено. Според половината му членове коалицията трябва да остане, а според колегите им тя няма бъдеще.

В СДС пък има вътрешни раздори по два въпроса - трябва ли да има съюз с Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и дали Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на ще остане лидер. Според партийните клюки хората около Димитров вече се оглеждали за други партньори, които да заменят ДСБ, и дори вече били водени разговори с НДСВ за вота догодина.

Говори се също, че ДСБ търсят път към сдружението на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, на която социолозите предричат сигурно влизане в следващия парламент. Членове на ръководствата на СДС и ДСБ обаче отричат подобни совалки.

Според социолози за разлика от СДС партията на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - няма шанс за самостоятелно влизане в следващото Народно събрание.

На форума приветствия ще поднесат посланиците на САЩ Джеймс Уорлик и на Дания Коре Янсон. Дискусията ще води Харалан Александров.

Последвайте канала на

Novini.bg
1533 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
vrag

2012.02.13 | 01:10

3
Мършата ги събира да се чудят от къде пак да крадат боклуците, обаче курец бате
Agar Agar

2012.02.13 | 01:10

2
"Има ли бъдеще Синята коалиция на местно, европейско и национално ниво?..." ИМА в гробищата на историята и в шакафа с банкрутирали политически скелети и все-още-ходещи живи пилитически мъртъвци! НИЕНСКА - NEJ!

2012.02.13 | 01:10

1
ne buletini...paveta trqbva6e da letqt otdavna i da se svur6i vednij za vinagi sus BSP, SDS, DPS, s drygarq car, s oranjevi , zeleni, 6maizeri i t.n.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини