Бойко Борисов разговаря с президента на Косово Хашим Тачи

  • 01 март 2018 11:36

  • 1514
  • 4
Бойко Борисов разговаря с президента на Косово Хашим Тачи
© Министерски съвет

„Трябва да се възползваме от момента и да се съсредоточим върху реалното изграждане на коридори между нашите страни – транспортни, енергийни, дигитални“, заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на срещата си с косовския президент Хашим Тачи, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той подчерта, че се откриват възможности с хибридно финансиране, чрез подкрепа от различни финансови институции и други донори, да се инвестира в изпълнението на конкретни проекти. „Свързаността, както и визовата либерализация, ще спомогне за увеличаване на туристите между нашите страни и на преките бизнес контакти, което ще има за резултат задълбочаване на търговското сътрудничество в региона”, каза българският министър-председател. Премиерът Борисов припомни конфликтите на Балканите през 90-те години на миналия век и подчерта, че най-важното в момента е да се гледа напред - какво може да се направи за региона и за хората. „Тази наша цел, която се превърна в европейска тема на най-високо ниво, означава и интегриране на Косово. Наясно сме за предизвикателствата, произтичащи от позицията на някои страни-членки по статута, но това не бива да ви обезкуражава“, каза Борисов.

Двамата лидери приветстваха и Стратегията за Западните Балкани, в която Европейската комисия включи всички идеи на България за развитие на региона. „С този документ категорично се декларира желанието Европа да се развива като континент на стабилността, сигурността и просперитета. На Косово, Република Македония, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина и Албания и техните народи се дава европейска перспектива и ясен знак, че още през 2025 г. тези, които са готови, може да станат членове на ЕС“, добави премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1514 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.03.01 | 15:50

4
Кво ша му продаваме? Герберасти чалъми? За далавери ... едва ли , они са по големи майстори от нас.
DDD

2018.03.01 | 13:04

3
Ей, няма отърване от тоя Ганьо Банкянския цървул - Боби Б. Толкова прост и нагъл човек едва ли има на земята.
шиптъро и Тиквоча

2018.03.01 | 13:03

2
У ГЪЗО ПО ЕДИН ПЪТ. ОНИ СИ ЗНАЯТ ЩО ГИ ТЕПАТ.
две мутри

2018.03.01 | 13:03

1
Но едната работи за страната си,а другата само я краде!

Добави коментар

Водещи новини