Първата дама пазарува и готви сама

  • 02 февруари 2012 06:16

  • 17467
  • 18
Първата дама пазарува и готви сама
©

Първата дама не дава тенджерите на НСО. Юлияна Плевнелиева държи да пазарува сама продуктите, с които готви на съпруга и децата си, научи "Стандарт".

Тя подбира плодовете, зеленчуците и мръвките от магазина, вместо да се довери на проверките на Националната служба за охрана. От НСО обаче категорично отказват да позволят на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да хапне каквото и да е, без да е минало през техния зорък поглед и задължителен контрол.

"Не мога да коментирам тази тема по какъвто и да било начин, тъй като става дума за сигурността на държавния глава и семейството му", лаконичен бе шефът на държавните гардове Димитър Димитров.

От екипа на Плевнелиев обаче припомниха, че дори преди да встъпи в длъжност, службите проверяваха даровете за бъдещия президент от дипломати. Плодове и питиета, пратени за коледните и новогодишните празници, с които се почерпи президентският екип, също минаха през строг контрол.

Заради опърничавостта на първата дама обаче българите могат да се похвалят с първия президент, на когото не плащат семейните и приятелски софри. Юлияна Плевнелиева държи тя и трите й момчета да продължат да водят стария си начин на живот. Така от държавните разходи се съкращават и средствата за поддръжка на резиденция "Бояна", както и за персонала от готвачи, градинари и домашни помощници.

Първата дама продължава да се вози в собствения си автомобил, както и да води децата си на училище и тренировки. Макар и при всички правила за безопасност.

Според нормите на НСО, ако семейството на президента не е под непосредствена опасност, охраната и служебните коли не са задължителни. Предшествениците на Плевнелиев обаче предпочитаха да се възползват от тези екстри.

От НСО не коментират какви са били досега разходите на държавните глави и семействата им за охрана и хранене. Те обаче използваха резиденция "Бояна" за свой дом по време на мандатите им. Възползваха се и от готвачите и останалия персонал, който се грижи за ежедневните нужди на първото семейство.

Последвайте канала на

17467 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2013.02.06 | 21:52

16
Хора,видиме един нормален човек,и го приемаме за ненормално в нашата извратена страна.Какво и е по специалното,от кого да се пази,защо да се вози на коли от НСО,защо и е охрана.Показноста е присъща на предишнете селяци и чуждоземци за показност и избиване на комлекси,а повярвайте има ли нужда да се пази от някого ще го направи,така че дайте да не плюеме само,може да има и позитивни неща.
Дед Мороз

2013.02.06 | 21:53

18
Още малко по темата :http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4871589,00.html :))) Хора, нима не разбрахте, че в нашата мила Родина всеки се спасява по ЕДЕНИЧНО!!! Тъй както и всеки умира в свойта самота...
Дед Мороз

2013.02.06 | 21:53

17
Може би си прав, Човеко! Ако ставаше въпрос за обикновени/ненужни/ "хора от народа" - като мен и теб :) Но, Не Би ...става въпрос за национални символи, ценности и ритуали ...Ще си позволя да цитирам "Оптимистична теория за нашия народ" на Иван Хаджийски : "Ала най-лошото тук не са погрешните обобщения, до които се стига: че в случая се касаело не до социални явления, а до прояви на българската кръв; че сме имали работа не с една историческа преходност, а с някаква вечна национална субстанция; че това били грехове не на една обществена епоха, а вечна участ на българския народ, която никаква обществена система не ще бъде в състояние да промени; че с пасивното салдо на днешния обществен баланс трябвало да се задължи не сметката на носителите на днешната епоха, а сметката на целия български народ, и то за всички времена. Най-лошото е, че тези обобщения от областта на логиката минават в областта на практиката и нанасят съдбоносни поражения върху националната ни участ. Убиват се чувствата на национална гордост. Пепели се социалният патос. Гаси се напрежението на историческия ни устрем. Политическото безразличие се изтъква като висша мъдрост. Историческото мъжество на борците за новото, вместо да се прославя като върховен дълг, се карикатури като историческа наивност." Е, не бих обвинил г-жа "Не ще Първа да Е" в национален нихилизъм, но бих си позволил да предложа на Новия Кормчия, да стъпи здраво на руля, да следва поетата посока, че дори, ако е необходимо да хвърчат "човеци зад борда" !!! Картите вече са на масата ...надлъгването свърши ...време е да се оправдаят доверието и надеждите на хората !
Браво...

2013.02.06 | 21:49

9
...Браво на Бойко,Плевнелиев,първата дама, втория баща и т.н....но се чудя само...защо от две-три години насам заплатата ми е все същата, а цените постоянно растат!?!Иначе явно добре ни управляват, щом повечето тук сте доволни.
Браво 2

2013.02.06 | 21:51

15
+1 Много точно казано колега! Първата дама, трябва да разбере, че нейното семейство вече не е кое и да е. Колкото и да не и е приятно, трябва малко да уважи работата на НСО. Похвално е, че иска да е независима жена, но все пак заради работата на мъжа и всичко може да се случи. И също не и прави чест, че не застана до него на клетвата за президент.
victor

2013.02.06 | 21:50

14
abe merzavci,sega i tova li ne vi haresva,predi se jalvahte kak vi harcheli parite za izlishni ekstri,a sega mi se oplakvate.ei nqma tolkova skapan narod kato nashiq.prav e bil churchil
Roza

2012.02.04 | 00:10

1
ЗАЩО НЕ ГИ ОСТАВИТЕ НА МИРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМАТЕ ЛИ СИ ДРУГИ РАБОТИ.ЧЕ С ЕЗАНИМАВАТЕ С ГЛУПОСТИ !!!!11
stefan

2013.02.06 | 21:50

13
Каква мира бре, ако бъдат "оставени" къде ще му излезе края ?
Дичо

2013.02.06 | 21:50

12
Тия първи дами ги крият още от качването на герб на власт! Що ли? Щото не са им истински за това! При педали, мутри, психопати, извратени и хора с неустановени сексуални наклонности истинска жена не стои! Какви "бравота" и какви "евала" ми пишете?!!?! Не виждате ли, че всичко е мираж? Пфууу зомбита и промити мозъци! Долу герб и тъпата мутра и всички пендели и психопати с него....
До Браво

2013.02.06 | 21:49

11
Припомняш ми един герой на големия Васил Банов от филма "Съдията 1884", дето питаше: "Абе, Андрея, като как си го обясняваш, че от Освобождението насам все съм гладен?" Та и ти така... нямаш правилен житейски мироглед, Браво - ние тъквизи успехи на държавно, междудържавно и интерпланетарно ниво реализуваме, а ти недоволен :)
Къти

2013.02.06 | 21:49

10
Много ми е интересно до кога ще издържи,ако устиска до края на мандата-едно голямо браво!
майкъл джексън

2012.02.04 | 13:34

8
а има ли разпореждане за презервативите и контрацептивите

2012.02.04 | 13:34

7
това е  популизъм
Тошо

2012.02.04 | 13:34

6
Аз лично уважавам такова поведение. Това показва че старите стереотипи отиват в кошчето. Разбира се НСО трябва да се грижи за безопастността на първите хора в държавата, но не виждам нищо странно в това жената да се грижи за семейството си и за децата си, пък било то и за масата. Браво, аз го подкрепям това поведение.

Добави коментар

Водещи новини