Радев благодари за подкрепата, която получава България от СТО за покриване на стандартите на съвреме

  • 27 февруари 2018 15:26

  • 838
  • 0
Радев благодари за подкрепата, която получава България от СТО за покриване на стандартите на съвреме
© Президентство

България си поставя за цел да създаде необходимата среда и да изгради капацитет, за да привлича стратегически чуждестранни проекти и инвеститори.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес на „Дондуков“ 2 проведе среща с генералния директор на Световната търговска организация (СТО) Роберто Азеведо. Държавният глава благодари за подкрепата, която България получава от СТО за покриване на стандартите на съвременната търговия.

Регионалните инициативи и подкрепата за регионалната интеграция имат своя принос за ефективността на глобалната търговия, беше общата позиция на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Роберто Азеведо. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази желанието на страната ни да засили присъствието си и на нови пазари извън Европейския съюз, където потенциалът за търговия е голям, но все още не е напълно реализиран.

„България има своя опит и традиции в търговията с различни партньори по света, спазва стандартите за отвореност и има важна роля за активизирането на икономическия обмен с региона на Западните Балкани“, заяви Роберто Азеведо и добави, че страната ни има ключово местоположение в Източна Европа на фона на динамично развиващата се дигиталната икономика на услугите.

Президентът открои мерките в образованието, които подготвят пазара на труда за бързо настъпващите промени, произтичащи от дигитализацията и навлизането на високите технологии, като ключови фактори за България за постигането на по-добри резултати в търговския обмен, съобщиха от прессекреатариата на държавния глава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини