Екатерина Захариева: Сигурните и проспериращи Западни Балкани са от изключителна важност за ЕС (виде

  • 15 февруари 2018 14:48

  • 1337
  • 4
Екатерина Захариева: Сигурните и проспериращи Западни Балкани са от изключителна важност за ЕС (виде
© eu2018bg.bg

Демократичните, проспериращи и сигурни Западни Балкани са от изключителна важност за ЕС, коментира вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пред журналисти преди началото на неформалната среща на министрите на външните работи /Гимних/, която започва днес в НДК в София.

Захариева посочи, че една от темите в дневния ред на срещата са Западните Балкани и тяхната европейска перспектива, което е един от основните приоритети на българското председателство на Съвета на ЕС. Тя каза, че ние сме съсед на тези страни и смятаме, че нашето бъдеще е заедно в ЕС, но тогава, когато те са готови.

Ще бъдат обменени и мнения по стратегията на ЕК. България смята, че тази стратегия е навременна, всеобхватна и обективна, без да прави компромиси, отбеляза външният министър.

Друга тема е ситуацията в Сирия в контекста на последните развития там и в контекста на конференцията, която ще се организира в Брюксел през април. Ще бъде обсъдена и темата за Северна Корея. Забелязваме позитивни сигнали в диалога между Северна и Южна Корея и се надяваме тези позитивни сигнали да продължат, отбеляза Захариева.

На въпрос, свързан с темата за името на Република Македония Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на подчерта, че това е двустранен въпрос между Атина и Скопие. Тя отбеляза, че решението е много важно за целия ЕС и изрази убеденост, че колегите й ще вземат най-доброто решение.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1337 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
асд

2018.02.16 | 10:40

4
тази е толкова проста. повтаря едни и същи глупости докато си повярва.

2018.02.15 | 20:13

3
Проспериращи даже сме далеч по добре от германците
Логика

2018.02.15 | 20:12

2
Нещо не намирам логика в думите - Западните Балкани да са силни, демократични, проспериращи. А ние? Ами то така и Турция трябва да е силна, демократична и просперираща, нали ни е съседка. Как така пък не се сети и ние да сме силна, демократична и просперираща страна!

2018.02.15 | 20:02

1
Аз вярвам в Партията Гробна, когато съгреши, дори!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини