Започна проектиране на Околовръстния път на Пловдив

  • 13 февруари 2018 14:39

  • 1229
  • 2
Започна проектиране на Околовръстния път на Пловдив
© АПИ

Започна проектиране на Околовръстния път на Пловдив. Това съобщи пред журналисти инж. Дончо Атанасов, председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), съобщи Фокус.

„Тръгваме към процедура за проектиране на Източния обход на град Пловдив. Нашата идея е свързана със съвсем нови решения, с изграждането на локални платна и безконфликтно преминаване по Околовръстния път. Затова започваме ново задание за проектиране и процедура по проектиране от кръговото на жп прелеза до автомагистрала „Тракия“, каза инж. Дончо Атанасов.

По думите му това са нещата, които трябва в много кратки срокове да бъдат завършени. Регистър на имотите, които трябва да бъдат отчуждени в района ще има тогава когато се завършат окончателно всички варианти и достъпи около кръговите движения. „Желанието ни е да има минимални отчуждения, тъй като вече има реализирани доста инвеститорски намерения, които са в голяма близост до директно тресе“, заяви инж. Дончо Атанасов.

По думите му на Асеновградско шосе ще започнат строително-монтажните работи, след като приключи зимното поддържане, тъй като има забрана до 15 март да не се извършват ремонтни дейности по републиканската пътна мрежа.

„С цел по-бързо завършване на проекта, най-вероятно, към края на месеца ще пусна заповед само за този обект да разреша на фирмата да се започне работа по-рано“, каза инж. Дончо Атанасов. Там предстои да се изградят нови две кръгови кръстовища-до жп прелеза и до Долни Воден.

В най-скоро време ще се съгласуват всички проекти за реализация на локалните платна от институциите, посочи още инж. Дончо Атанасов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1229 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.13 | 15:57

2
Ако не се вдигнат на въстание северозапада ще го духа
ВАЖНО

2018.02.13 | 15:56

1
Стига с тази Южна България и този Пловдив. Време е да обърнете внимание на Севера и по-специално на северозапада !!!

Добави коментар

Водещи новини