Нанков: Ситуацията по пътищата в страната след снеговалежа е овладяна

  • 11 февруари 2018 19:09

  • 2593
  • 2
Нанков: Ситуацията по пътищата в страната след снеговалежа е овладяна
© булфото

Ситуацията по пътищата в страната след снеговалежа е овладяна. Това каза в предаването "Хора, пътища, автомобили"  по БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Факт, зимата е сравнително мека, но усилията, които полагат колегите от Агенция "Пътна инфраструктура" и пътноподдържащите фирми, мисля, че дават резултати. Ситуацията е овладяна с политиката, която провеждаме не само тази година, а и миналата, каза Нанков.

Затварянето на отделни отсечки, тогава, когато имаме наистина тежка и кризисна ситуация, за да може по-ефективно, по-бързо да се извършва снегопочистването, се затваря за тежки автомобили, както снощи например прохода "Предела", Рожен, Петрохан, а и конкретни отсечки. Между другото, днес в Североизточна България, Шуменско основно, имахме затруднена обстановка, отново за по час, два бяха затваряни третокласни пътища в Шуменска област, второкласният път Силистра, Добричко, по половин час, но с единствената цел да се извърши качествено, бързо снегопочистване, поясни министърът.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2593 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.11 | 20:05

2
Седесарска България.
опорна то4ка

2018.02.11 | 19:57

1
Помните ли трол4ета изроди мои, веднъж Сергей Дмитриеви4, Ахмед Доган и дедо Симо овладяха ситуацията със снеговалежа?

Добави коментар

Водещи новини