Емил Радев: България доказа, че пази добре външната си граница

  • 05 февруари 2018 09:05

  • 1048
  • 0
Емил Радев: България доказа, че пази добре външната си граница
© БНТ

През последните месеци страната ни демонстрира перфектното управление на границите ни. И въпреки това ние все още сме извън шенгенското пространство. България е незаслужено в пакет с Румъния, където има огромни проблеми. Това ни дърпа назад. Това заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в сутрешния блок на БНТ по темата за влизането на България в Шенген. 

"Гърция допусна твърде много мигранти, които преминаха и през България, и през Румъния. И в момента на гръцките острови има голям наплив. При сформирането на новото германско правителството бежанците и нелегалните мигранти бяха сред основните проблеми и поставени приоритети. Същото положение е и в Холандия. Изцяло сме заложници на мигранската криза, но въпреки всичко оценката на Европа беше ясна - пазим добре външната си граница", каза още той.

"Даваме огромни средства за опазване на страната и границата. Смятам, че в следващите месеци ще има пробив за Шенген. Съдбата на Румъния не е ясна", допълни евродепутатът.

"Дадохме лош знак, че насилието над жени и деца в България е тема, с която може да се прави компримиси. Опозицията и други кръгове хора използват грешно внушение и факти без покритие", завърши Емил Радев по темата за ратификацията на Истанбулската конвенция.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини