НАБЧ: Неразбиране и античовечност в мотивите на Президента

  • 02 февруари 2018 16:34

  • 3174
  • 7
НАБЧ: Неразбиране и античовечност в мотивите на Президента
©

От Национална асоциация "Българско Черноморие" написаха отворено писмо до държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Повод стана наложеното днес президентско вето върху Закона за изменение и допълнение на Закона за посевния и посадъчния материал. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Днес 02.02.2018 г. Президента на Р. България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на върна в Парламента за ново обсъждане разпоредби от приетия Закон за изменение и допълнение на Закона за посевния и посадъчния материал.

Президента оспорва приетите изменения в Закона за опазване на земеделските земи, който е един от петнадесетте Закона, свързани със Закона за изменение и допълнение на Закона за посевния и посадъчния материал.

Аргументите на Президента са в разрез с идеята за промяната на Закона за посевния и посадъчния материал, която е намаляване на административната тежест. Президента атакува точно текстове от промените в ЗОЗЗ, които намаляват административната тежест. Това са текстове позволяващи планирането на инвестиционния процес, свързано с извършване на финансови разходи.

Един от аргументите на Президента е, че удължаването на процеса на преотреждане, а с това и не извършване на инвестиционното намерение, то през този период земята не можело да се използва, като земеделска. Това е невярно твърдение. Няма законодателна пречка земеделската земя да се използва като такава , а и от практиката се вижда, че през този период земята се използва, като земеделска. Друг аргумент на Президента е, че след като земеделската земя е преотредена, като урбанизирана и върху нея не е извършено инвестиционно намерение, то тя щяла да пустее. Това твърдение също не отговаря на истината, защото никой не забранява на собственика да обработва своята земя до започване на инвестиционното си намерение. Този тип собственици заплащат данъци и такси за урбанизирана територия, такива каквито собствениците на земеделска земя не заплащат. Те също не получават и национално и Европейско субсидиране при обработка на земята. Точно тези дребни собственици г-н Президента е решил да бъдат жестоко наказани.

Друг аргумент на Президента е, че за тези промени в ЗОЗЗ е трябвало да има широк обществен дебат. Прощаваме на Президента неговото незнание, че този обществен дебат е започнал от 2011 г. С голям интензитет той се проведе и от май месец 2017 г., та до днес когато Президента разбра за него.

Истината за мотивите на Президента е, че той е получил разпореждане от един от лидерите на псевдо еколозите. Идеята за осъществяване на повсеместен еко рекет върху дребния собственик и върху български семейства, изхранващи сами себе си, е възприета и от Президента на Р. България.

Г-н Президент с Вашия акт Вие толерирате зелената мафия и отритвате обикновените трудолюбиви българи", завършва писмото.

Последвайте канала на

Novini.bg
3174 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Каро

2018.02.04 | 18:31

7
Опитът за кражба е очеваден! Липсата на субсидии за земя с променен статут как точно стимулира обработването и ? Защото такава теза се споменава тук. Браво господин Президент!
опорна точка

2018.02.04 | 18:31

6
Да се внушава:" Президент Радев е умен и добър човек"!! Потопете масите в мъгла тролчета изроди мои!!

2018.02.04 | 18:31

5
Времето на тия лапачи и бандити където са свикнали да жънат субсидии вместо жито свършва.Браво Радев истински мъж.

2018.02.04 | 18:30

4
Това „ сдружение „ уби българското земеделие с цел....АЛЧНОСТ

2018.02.04 | 18:30

3
Жадни „ земеделци „

2018.02.04 | 18:30

2
Достоен Президент

2018.02.04 | 14:32

1
Г-н Президент сред глутница виещи вълци сте но така е истината боде право в очите

Добави коментар

Водещи новини