БСП към ГЕРБ: Нарушаването на Конституцията не е път за налагане на демокрация (видео)

  • 31 януари 2018 10:04

  • 1932
  • 2
БСП към ГЕРБ: Нарушаването на Конституцията не е път за налагане на демокрация (видео)
© parliament.bg

Призовавам мнозинството от името на БСП и на всички убедени конституционни демократи в България да не разграничават Конституцията и демокрацията. Да разберат, че демокрацията и върховенството на закона са неразривно свързани и по никакъв начин тяхното или което и да е било мнозинство не може да бъде поставено над Конституцията. Това каза зам.-председателят на парламента и депутат от ПГ на БСП Валери Жаблянов в декларация от името на групата.

БСП нито в едно свое действие не е допускала нарушаването на Конституцията като път за налагане на демокрацията. С решението си от вчера Конституционният съд недвусмислено подчерта, че с решението на Народното събрание е нарушен чл. 4 от Конституцията, където върховенството на правовата държава е изведено в абсолют. Подчерта, че е нарушен един от основните принципи за политическото ни битие като народни представители, а именно - свободният мандат на народния представител, обясни Валери Жаблянов.

Това нарушаване от страна на мнозинството беше извършено умишлено с намерението да се спаси дискусионната политическа кариера на Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, който и до ден днешен кой знае защо стои в парламента. Това издава цялото отношение на партията ви и на режима, който налагате от 10 години в България по отношение на всички останали легитимни държавни институции. Отношение на неглижиране на правото, на Конституцията, на върховенството на закона, на плурализма, на всички форми на граждански и политически свободи, каза още Валери Жаблянов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1932 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.07 | 23:22

2
БЪЛГАРИЯ НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНА, А ФЕОДАЛНА ДЪРЖАВА.
stojan chadziev

2018.01.31 | 16:38

1
Lazete dr.Zabljanov,primeri mnogo Andrej Lukanov,Zan Videnov,segasnata vasa predsedatelka Ninova,kojato e za pred sad,samo magla ot vasa strana i nisto konstruktivno,vie ste spira4kata na Balgaria.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини