Емил Радев: Нужна е радикална промяна на Дъблинския регламент

  • 29 януари 2018 10:34

  • 722
  • 0
Емил Радев: Нужна е радикална промяна на Дъблинския регламент
© Фейсбук

Нужна е радикална промяна на Дъблинския регламент. Това каза пред "Фокус" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. Той припомни, че регламентът засяга държавите по външната граница на Европейския съюз и Европейската комисия не е направила необходимото, за да може документът да стане работещ. Според Радев това поставя тежка задача пред Българското председателство на Съвета на ЕС.

Ние, като страни по външната граница, които влагаме наистина много ресурси и усилия за охрана на тази граница, в един момент, само заради това, че сме на най-прекия път между воюващите държави и Европа, като ние сме и първата държава при влизане в ЕС, поемаме отговорност за тези, които искат убежище. Тези, обаче, които не искат да остават в първите държави по пътя си, виждаме, че те, като влязат и в България, и в Гърция, се отправят към заветните скандинавски държави, коментира Емил Радев.

Той предложи да се проведе дълъг и открит дебат, както и да се намерят компромиси, за да няма струпване на много хора в една държава-членка на ЕС по границите, както и да се създаде работещ механизъм за релокация на мигрантите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
722 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини