Парламентът прие законови промени, облекчаващи административната тежест за бизнеса

  • 24 януари 2018 09:47

  • 1045
  • 3
Парламентът прие законови промени, облекчаващи административната тежест за бизнеса
©

Парламентът прие на второ четене законови промени, с които се облекчава административната тежест за бизнеса.

С промени в Закона за техническите изисквания към продуктите се дава възможност на икономическите оператори, при заявяване на административна услуга, да не предоставят съдебно удостоверение за актуално състояние, съответно актуално удостоверение за вписване в Търговския регистър, тъй като информацията е публично достъпна.

Предвижда се и отпадане на изискването за предоставяне на трудови договори на персонала, тъй като те подлежат на задължителна регистрация по Кодекса на труда и могат да бъдат получени от административните органи по служебен път. Освен това се урежда предоставянето на административни услуги по електронен път.

С изменения в Закона за измерванията се отменя режимът за одобряване на идентификационни знаци на лицата, които внасят бутилки. Предвижда се и отмяна на уведомителния режим за дейността на лицата, които произвеждат или внасят предварително опаковани продукти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1045 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кой е платил на "депотатите"

2018.01.24 | 21:51

3
Българите вече са достигнали до такова ниво на мислене, че могат да бъдат манипулирани по-най елементарен начин. „Политиците“ ни действат винаги в ущърб на България. Защото именно техните действие доведоха до там, че всички високоразвити държави изпитват към България и б

2018.01.24 | 21:50

2
Административни облекчения за частните фирми спонсориращи и обслужващи шайката

2018.01.24 | 21:50

1
В България работническа класа НЯМА - има само робска класа.Приемат се само закони които да облекчават робовладелците и да им дават правото да безчинстват и мачкат народа.

Добави коментар

Водещи новини