Парламентът прие промени в Закона за насърчаване на инвестициите на първо четене

  • 24 януари 2018 09:35

  • 783
  • 0
Парламентът прие промени в Закона за насърчаване на инвестициите на първо четене
© Novini.bg

Парламентът прие промени в Закона за насърчаване на инвестициите на първо четене. Вносител на промените е Министерският съвет. Целта е привеждане на закона в съответствие с промените на Общия регламент за групово освобождаване в сила от 10 юли 2017 г., въвеждащи нови разпоредби срещу преместванията в схеми за регионална инвестиционна помощ.

Това според вносителя ще позволи да бъде продължено ефективното привличане и насърчаване на изпълнението на съществуващи и бъдещи значими за икономиката ни инвестиционни проекти с издаден сертификат по реда на закона на територията на страната, посредством непрекъснатото предоставяне на финансови насърчителни мерки, които са важен инструмент на провежданата инвестиционна политика.

Друга цел е прецизиране на съществуващите изисквания на закона за яснота за инвеститорите и за отразяване на настъпили промени в други нормативни актове, към които законът препраща.

Това ще улесни инвеститорите, кандидатстващи за издаване на сертификат и изпълняващи сертифицирани инвестиционни проекти.

Последвайте канала на

БТА
783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини