БСП удари в земята най-смелите сценаристи на фантастични сериали

  • 23 януари 2018 09:50

  • 3387
  • 18
БСП удари в земята най-смелите сценаристи на фантастични сериали
© Булфото (архив)

Когато сайт със съмнителна репутация или пък партиен вестник публикуват някаква невероятна глупост, това меко казано не е никак необичайно за българската медийна среда. Когато обаче втората по подкрепа партия в страната занимава прокуратурата със същата глупост, това е вече притеснително за нивото на политиците ни като цяло, въпреки че едва ли ще изненадам някого с този извод, пише Слави Ангелов и "24 часа".

"Пиша всичко това вдъхновен от антикорупционната активност на Българската социалистическа партия от последните дни.

Столетницата ще внесе 5 нови сигнала в прокуратурата за корупция на високо ниво в ГЕРБ.

Единият от тях, който подкрепям лично с две ръце, е свързан с пробойните в системата за движение на акцизни стоки на Агенция “Митници”. Далавера, заради която най-вероятно бе ликвидиран и честният данъчен служител Иво Стаменов.

Готов съм да се обзаложа с всеки, че разследването по темата няма да удовлетвори амбициите на червените да бъде разкрит високопоставен политик, който е поръчал капаните в системата, но все пак се надявам силно тази проверка и въобще шумът, който се вдига по този проблем, да доведат до нужните корекции.

Не че когато управляваше държавата, БСП бе спряла или намалила кражбите на ДДС, но това все пак е огромен проблем за България, води до загуби на почти 1 милиард лева годишно и опозицията върши отлична работа, като оказва натиск и притиска управляващите да отстранят грешките.

Най-вероятно има резон и в сигналите на социалистите за роднински и приятелски назначения от кметове. Нищо, че и БСП винаги са правели абсолютно същото, когато са управлявали. Преди тях НДСВ, СДС и т.н.ц Роднинските и приятелски назначения са безусловен рефлекс на българските политически партии. Пък и не само на българските.

Така че сигналите на социалистите звучат съвсем авторитетно и принципно, но до последния - срещу лидера на депутатите от ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Може да се каже, че с прокурорската проверка срещу него БСП удря в земята най-смелите сценаристи на фантастични сериали на планетата.

В сигнала - отвъд границите на фикцията, социалистите твърдят, че Цветанов като вътрешен министър е бил свързан с групата на Наглите, защото “запознал главния секретар на МВР Калин Георгиев с човек, вътрешен на бандата за отвличания, който пък го запознал с друг човек”.

Понеже звучи почти по партизански конспиративно, ще опитам да преведа за какво точно става въпрос.

За да внуши, че Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е свързан с най-бруталната българска банда, БСП цитира интервю на бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев.

То е излъчено по Нова телевизия на, забележете, 16 септември миналата година. Въпросното видео може да бъде открито и днес в интернет. В него Калин Георгиев казва следното: “Не съм го казвал досега, но сега ще кажа, че благодарение на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа хванахме “Наглите”. Тогава МВР получи информация благодарение на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който беше министър. Той ни запозна с един човек, който после направи контакт с друг, от когото получихме информация. Не мога и нямам право да кажа кой е този човек.”

На следващия ден - 17 септември, само две медии успяват да пресъздадат това интервю като “скандал” - сайтът “Афера” и вестник “Дума”. Останалите вестници и интернет издания не се занимават с тази информация.

Най-вероятно поради две причини. Първо, защото тази част от историята с разкриването на “Наглите” е подробно разказана цели 7 години по-рано в книгата документално разследване “Наглите” и в обширни репортажи във вестник “24 часа”.

Там накратко се съобщава следното. Убитият наскоро бизнесмен Петър Христов казва на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, че познава човек, който иска да направи разкритие за неуловимата до момента банда. Така Христов води в кабинета на министъра Валентин Михайлов-Ихтиманския. Връзката между Христов и Михайлов пък е направена от Найден Недев, който работи за бизнесмена, но участва и в някои от акциите на Наглите.

Веднага след тази среща е сформиран екип, който две седмици по-късно задържа хората от бандата.

Част от тях днес са или в затвора или на два метра под земята.

Та затова става въпрос и в интервюто на Калин Георгиев отпреди 4 месеца, в което скандал може да види само този, който търси скандал с цената на всичко. Неслучайно останалите медии не продължават темата.

Може ли обаче в БСП наистина да не знаят за какво става въпрос? Или страшно много искат Цветанов да е клиент на прокуратурата? Ако е така наистина, нека положат малко повече усилия. А ако нямат информация, да си назначат по-добри сценаристи.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа може и да има кусури и прегрешения, но те със сигурност са свързани най-малко с Наглите.

Да го обвиниш, че има пръст в отвличанията, е все едно да кажеш, че Стоичков си е вкарал автогол на световното в САЩ`94.

Защото вътрешният министър тогава направи обратното - стана причина за арестите им.

Пък и не отива точно на социалистите да отварят темата, защото

Наглите отвлякоха 13 души и убиха двама, докато те управляваха страната, а по време на поредицата от нагли похищения БСП смениха двама свои вътрешни министри.

Социалистите по природа обаче обичат бързо да забравят и после умело да манипулират. Лекичко като поизкривят и фактите и виж какви грандиозни афери и разкрития на най-високо ниво могат да забъркат.

Нека обаче да надъхват с тези сценарии младежките си организации, а не прокуратурата. Там и без това си имат достатъчно работа", пише още Слави Ангелов.

Последвайте канала на

Novini.bg
3387 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2018.01.29 | 19:22

18
От както има комунизъм, не е спирала разрухата по света.
Хе

2018.01.29 | 19:22

17
Като пишете за жълти сайтове с фалшиви новини, вероятно имате предвид новини.бг. Този е от най жълтите герберастки сайтове.
ДА ИЗИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти -рубладжий

2018.01.29 | 19:22

16
ОТ комунист ПО ГАДНО И МРЪСНО НЕЩО НЯМА САМО ТРЕПАНЕ МАИЦАТА ВИ ДА ИБА МЪРШИ ДОЛНИ ИЗЧАДИЯ
ДА ИЗИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти -рубладжий

2018.01.29 | 19:22

15
ОТ комунист ПО ГАДНО И МРЪСНО НЕЩО НЯМА САМО ТРЕПАНЕ МАИЦАТА ВИ ДА ИБА МЪРШИ ДОЛНИ ИЗЧАДИЯ
Боко

2018.01.29 | 19:21

14
Пребоядисани комунисти от ГЕРБ са по лоши от самите комунисти за всичките тях само бой и затвор
ДА ИЗИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти -рубладжий

2018.01.29 | 19:21

13
ОТ комунист ПО ГАДНО И МРЪСНО НЕЩО НЯМА САМО ТРЕПАНЕ МАМИЦАТА ВИ ДА ИБА МЪРШИ ДОЛНИ комунистически ИЗЧАДИЯ ОТ АДА
Курнелия окраде Техно Ипекс за три милиона ЕВРО !

2018.01.29 | 19:21

12
ОТ комунист ПО ГАДНО И МРЪСНО НЕЩО НЯМА САМО ТРЕПАНЕ МАМИЦАТА ВИ ДА ИБА МЪРШИ ДОЛНИ комунистически ИЗЧАДИЯ ОТ АДА
комунистите ВЗРИВИХА ЦЪРКВАТА СВ.НЕДЕЛЯ

2018.01.29 | 19:21

11
ОТ комунист ПО ГАДНО И МРЪСНО НЕЩО НЯМА САМО ТРЕПАНЕ МАМИЦАТА ВИ ДА ИБА МЪРШИ ДОЛНИ комунистически ИЗЧАДИЯ ОТ АДА
комунистите ИЗБИХА ЦВЕТА НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ БЕЛЕНЕ

2018.01.29 | 19:21

10
ОТ комунист ПО ГАДНО И МРЪСНО НЕЩО НЯМА САМО ТРЕПАНЕ МАМИЦАТА ВИ ДА ИБА МЪРШИ ДОЛНИ комунистически ИЗЧАДИЯ ОТ АДА
+ 247

2018.01.29 | 19:21

9
Държавна сигурност - 1944_1980 Досиетата "Врагът с партиен билет", Цветанов е бил в тези редици, а Нинова Не, бояджията за халваджията. уроди си бяха и уроди ще си останат за веки веков

Добави коментар

Водещи новини