Емил Радев: Държавата е готова да реагира на евентуална по-сериозна имигрантска криза

  • 20 януари 2018 15:31

  • 1784
  • 3
Емил Радев: Държавата е готова да реагира на евентуална по-сериозна имигрантска криза
©

Намаляването на миграционните потоци не е успокоило държавата и във всеки момент сме готови да реагираме на по-сериозна криза, каквато дано не се случва, заяви депутатът от ГЕРБ/ЕНП в Европейския парламент Емил Радев пред журналисти в Добрич.

Парламентаристът коментира, че България сега е по-встрани от имиграционните потоци от Северна Африка, но рисковете за страната винаги са били от конфликтите в Близкия изток. За съжаление, войната в Сирия продължава, в Ирак също има доста голямо напрежение, каза депутатът като посочи, че основната част от нелегалната миграция, която идва към България, е от Афганистан, Пакистан, Бангладеш.

Емил Радев добави, че и в приемните центрове, и по границата има пълна готовност. Надяваме се скоро да имаме нови патрулни кораби и нова техника, като граничното съоръжение се укрепва по всякакъв начин, допълни евродепутатът. По думите му са нужни още термални камери и още сили за бързо реагиране. Винаги сме призовавали Европейския съюз за още помощ и в жива сила, и в техника, и в средства,заяви Радев като посочи, че за граничната охрана допълнително отиват 100 000 000 лева годишно.

Депутатът информира, че оценката за България за охраната на външната граница на Европейския съюз е висока.Това ни дава голям шанс и за Шенген, защото нашите европейски партньори разбират, че за да няма граници вътре в Европа,трябва много добре да се охранява външната граница и в това България играе огромна роля, каза депутатът в Европейския парламент.

Емил Радев участва в дискусия "Българското европредседателство", организирана от Жени-ГЕРБ в Добрич.

Последвайте канала на

БТА
1784 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ii

2018.01.21 | 14:41

2
Готова е да ги приема ли?
ГРОБ само усвоява

2018.02.12 | 09:22

3
ЕВРОФОНДОВЕ,НО СКОРО ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМАМЕ МАЙМУНИТЕ .

2018.01.21 | 14:41

1
Ако пак минират границата, ще е по-евтино

Добави коментар

Водещи новини