Скандал между БСП и ДПС заради ветото на президента (видео)

  • 12 януари 2018 10:21

  • 3418
  • 0
Скандал между БСП и ДПС заради ветото на президента (видео)
© novini.bg

„Нека дадем шанс на Антикорупционния закон да проработи“, заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид по време на повторното обсъждане на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, върху който президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на наложи вето.

„Съгласен съм с констатациите на президента в указа, че по подготовката и внасянето на законопроекта са извършени обществени обсъждания по всички изисквания на Закона за нормативните актове. Тези обсъждания обаче, особено последното, не минаха по обичайния ред, както винаги формални”, посочи Хамид.
„Дали законът е станал съвършен, дали има кусури, които трябва да се изгладят, ще видим по време на неговото действие. Не приемам за сериозен мотив констатацията от тази трибуна, че този закон няма да сработи”, посочи Хамид.
Той оспори и твърденията, че липсва воля за борба с корупцията. „Това не може да са юридически аргументи”, каза депутатът от ДПС.

Лидерката на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не остана безучастна и защити Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в решението му да спре закона. "Защо не използваме председателството да опровергаем уж соросоидните твърдения", заяви Нинова по повод думите на Хамид, че в момента се излагаме.
Тя отново настоя, че шефът на антикорупционния орган трябва да се назначава от президента, а не от парламента.

Проф. Станислав Станилов, депутат от „Атака“ заяви пък на Нинова: "Не говорете като големи бели, хубави хора. Имайте очи да говорите от позицията че и вие сте вътре. Не сте ангели и никой не ви е опростил греховете, не бъдете лицемери".

Последвайте канала на

Десислава Станева
3418 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини