Симеон Николов: Необходимостта за създаването на европейска армия е видимa

  • 09 януари 2018 21:13

  • 1442
  • 2
Симеон Николов: Необходимостта за създаването на европейска армия е видимa
©

Симеон Николов: Необходимостта за създаването на европейска армия е видимa.

Това коментира в студиото на „Денят на живо” по Канал 3 Симеон Николов.

По думите му днес се проведе третият консултативен съвет при Президента, като при първия резултати имаше, но бяха изпълнени само 2 решения.

„При вторият имаше скандал. Президентът е длъжен веднъж на 3 месеца да провежда консултативен съвет. Темата сигурност е подходяща в момента, особено заради председателството“, посочи той.

„Бих казал, че този съвет ще допринесе за разсейване на илюзиите, че ще потекат някакви милиарди от европейски фондове“, коментира още експертът.

Според Николов ние нямаме готовност да се включим от движение в проектите, които се предлагат.

„Ние имаме песимистично мислене за европейската отбрана, в която не можем да се включим. Още в рамките на НАТО се създадоха съвместни подразделения. Само преди 7-8 години създадохме съвместни органи за реагиране. Всичко това вече е в движение, докато ние още се съмняваме. Интеграцията върви”, допълни още той.

Според него този съвет дава илюстрация защо неподготвеността може да ни доведе до провал.

„Самите условия, които са заложени трябваше да се каже, че в председателството трябваше да се уточни с нашите партньори финансовата рамка. Има 1/2 постановка, че всяка една страна трябва да се включи в стратегически проект”, категоричен бе Николов.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1442 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
опорна точка

2018.01.10 | 10:47

2
Всичкото гибрид - Строй се на баламатума!!! Да се внушава:" ЕС страхува Русия, и всеки момент може да я нападне"!! Потопете масите в мъгла тролчета изроди мои!!!
Тотко Тодев

2018.01.10 | 10:47

1
А чифтетата израелски ли ще са, уважаеми експерте?

Добави коментар

Водещи новини