Контраразузнавач става съветник на Плевнелиев

  • 30 януари 2012 10:05

  • 1373
  • 2
Контраразузнавач става съветник на Плевнелиев
© Булфото

Бивш анализатор в контраразузнаването е едно от най-обсъжданите имена за секретар на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по въпросите на отбраната и националната сигурност.

Става дума за Георги Кръстев, който в момента е експерт в Министерския съвет, научи "Стандарт". Кръстев е от екипа на съветника по сигурността на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - ген. Румен Миланов. Той е един от авторите на новата стратегия за национална сигурност. Преди да стане експерт на "Дондуков" 1, е бил служител на Национална служба "Сигурност", където е правил анализи.

Ако Кръстев бъде одобрен, това ще е втори експерт от екипа на Миланов, който отива в Президентството. Преди това на "Дондуков" 2 отиде бившият шеф на ДАНС Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, който стана началник на кабинета на Плевнелиев.

Георги Кръстев ще заеме изцяло нов пост - секретар по отбрана и национална сигурност. Той беше създаден на мястото на предишните два в администрацията на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в - съветник по военните въпроси и секретар по националната сигурност.

Според източници от военното министерство най-вероятно армията няма да излъчи свой представител за секретар, но пък ще е добре представена в новия Съвет по отбрана, който се създава на "Дондуков" 2.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1373 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
картечар Петко!

2012.01.30 | 21:13

2
Напълниха и Президентството с ченгета! Отбрана и сигурност с полицаи, все едно подводничари да управляват авиация само защото самолета и подводницата имат перки!!!!
007

2012.01.30 | 15:22

1
Георги Кръстев, който в момента е експерт в НССЕИВ на Цв.Цветанов ли?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини