Експерт по международни отношения: 2018 г. ще е година на промените (видео)

  • 30 декември 2017 09:09

  • 4648
  • 3
Експерт по международни отношения: 2018 г. ще е година на промените (видео)
© БТВ

През новата 2018 г. светът няма да е същият. Това посочи в предаването "Тази събота" по БТВ Димитър Гърдев - експерт по сигурност и международни отношения. По думите му събитията в Европа и света тази година, като Брекзит, референдума в Турция, изборите в Германия, Австрия и Франция, както и Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, сочат, че новата година ще е година на промените. Предстои и в САЩ да се гласува за конгрес и една трета от Сената, добави той.

Веселин Стойнев, зам.-главен редактор на "Икономист", обобщи отиващата си година за България като стабилна след опит за промяна. 

Имаше избор на нов президент, служебно правителство. Очакваше се, че президентът ще преобърне политиката, но ГЕРБ спечели изборите, не без помощта на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, която успя да изплаши избирателите с резките си обещания, посочи той.

По думите му българският министър-председател изглежда прогнозируем и последователен на фона на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Заплахата от тероризъм остава и през новата година. По думите на експерта по сигурността борбата с терора минава вече в друга фаза.

Виждаме, че "Ислямска държава" в Ирак и Сирия бяха победени и това формирование, което беше фактор за международните джихадисти спря да съществува, заяви Гърдев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4648 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кирчо

2017.12.31 | 15:40

3
Абе на теб казвал ли ти е някой колко си халтав?
noFreeman

2017.12.31 | 15:38

2
абе смешник, защо се изказваш без да разбираш... били победени джихадистите, нищо не е победено! И какво значение има сената на тая умряла държава сащ... нищо няма да стане в света, просто приказки и военни дребни конфликти. От големи веве не се печелят пари, защото няма да има п

2017.12.30 | 22:29

1
ПАК НЯКОЕ НАБЕДЕНО ЧЕНГЕ С ТОРБА ЛЪЖИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини