КЕВР: Няма процедура за преразглеждане на сакнциите към EVN

  • 22 декември 2017 11:42

  • 1396
  • 0
КЕВР: Няма процедура за преразглеждане на сакнциите към EVN
©

Председателят на КЕВР Иван Иванов оповести, че в последните 3 години - от 2014 г. досега, за липса на втори подпис при смяна на електромери на дружества на EVN България са издадени 242 наказателни постановления, касаещи първоначално нарушение. Именно за 2 от тези 242 случая е установено повторно нарушение и затова е наложена санкция от по 3 млн. лева.

Не смяната на електромер, а липсата на подпис, когато се извършва смяната, е нарушение. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов по време на брифинг  заради глобите към доставчици на електроенергия.

По думите на Иванов има дублаж на едно и също нарушение в един и същ обект.

Всички български граждани имат еднакви права пред закона. Комисията за водно регулиране  е длъжна да защити интересите на българските граждани, каза той.

Актовете които КЕВР издава показват, че не може разпределителното дружество със сила без да спазва закона да извършва действия, каза шефът на КЕВР.

На въпрос за обвиненията за държавен рекет и натиск, Иванов заяви: "Няма нищо общо каквато и да е държавна политика по отношение на инвеститорите - както български, така и чуждестранни, са винаги подкрепяни от КЕВР, когато става дума за развитие на енергетиката", посочи Иванов и допълни, че условието ед а спазват закона и нормативната база в страната.

КЕВР не създава законите в страната, но трябва стриктно да ги спазва. Не може с една единствена стойност да бъдат третирани всички нарушения, каза КЕВР.

Комисията не отказва да разгледа общите условия на трите дружества по електроразпределение, каза Иванов. Работим и по общите условия на всички топлофикационни дружества и се надяваме до края на февруари да ги приемем.

Пролетта EVN ще имат общи условия, стана ясно от брифинга.

Няма процедура в  момента за преразглеждане на сакнциите към EVN, заяви Иван Иванов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини