НС ще гласува на първо четене промени за намаляване на административната тежест в три закона

  • 07 декември 2017 07:22

  • 830
  • 1
НС ще гласува на първо четене промени за намаляване на административната тежест в три закона
© Novini.bg

Парламентът ще гласува на първо четене промени за намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса в три закона. Това се посочва в програмата за работа на Народното събрание.

В Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия се предлага отпадане на изискването за получаване на разрешение да се представят документи, които могат да се набавят по служебен път. В Закона за измерванията се предвижда отмяна на уведомителния режим за дейността на лицата, които произвеждат или внасят предварително опаковани продукти. Тъй като те могат лесно да бъдат установени заради задължителното обозначаване върху продукта.

В Закона за техническите изисквания към продуктите се дава възможност на бизнеса да не представя съдебно удостоверение за актуално състояние и удостоверение за вписване в търговския регистър. Предвидено е и отпадане на изискването за представяне на трудови договори на персонала.

Министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е ще отговаря на депутатски въпроси в регионалната парламентарна комисия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
830 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дядо Добри

2017.12.07 | 10:30

1
На първо четене да не пропуснат да гласуват и повишението на заплатите си с още 50%.От последното повишение минаха няколко месеца,а това си е бая време. Празници идват,деца учат в чужбина,леки коли и вили трябва да купуват за подаръци!Разходи!

Добави коментар

Водещи новини