НС ще бъде домакин на конференция на тема "Биоподобните лекарствени продукти"

  • 06 декември 2017 07:46

  • 842
  • 0
НС ще бъде домакин на конференция на тема "Биоподобните лекарствени продукти"
© Novini.bg

Народното събрание ще бъде домакин на конференция на тема „Биоподобните лекарствени продукти - настояще и бъдеще за устойчиво здравеопазване“.

Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Форумът, който е под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването, ще започне в 14.30 часа днес в зала „Изток” на Народното събрание. Конференцията е организирана от Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА) и Лекарства за Европа (Европейската асоциация за генерични и биоподобни лекарства).

Участниците в конференцията ще обсъдят политики за увеличаване на социалните ползи от прилагането на биоподобни лекарствени продукти, тяхното навлизане на европейския пазар, ценообразуването и реимбурсирането на биоподобните лекарствени продукти, както и ролята им за здравната система.

Във форума ще участват председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова, председателят на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти проф. д-р Николай Данчев, председателят на Консорциума на Международната асоциация по фармакоикономика за Централна и Източна Европа проф. Генка Петрова, директорът на дирекция „Лекарствени продукти, медицински изделия и контрол по предписване и отпускане“ към Националната здравноосигурителна каса д-р Галя Кондева, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата доц. Асена Стоименова и др. На конференцията са поканени представители на държавните институции, на съсловните организации в сферата на здравеопазването, на професионални и пациентски организации, водещи български медицински специалисти и експерти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини