Зам.-министър Георг Георгиев се срещна с българската общност в района на Торонто

  • 05 декември 2017 10:07

  • 1208
  • 0
Зам.-министър Георг Георгиев се срещна с българската общност в района на Торонто
© МВнР

„Българското правителство ви подкрепя по пътя, по който вървите, независимо от това дали се намирате зад граница или решите да се завърнете у дома“.

С тези думи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се обърна към представителите на българската общност в района на Торонто, с които се срещна, съобщиха от пресцентъра на МВнР. „Убеден съм, че тези от вас, които не са се прибирали скоро в Родината ще бъдат приятно изненадани когато го направят. България е стабилна държава - брутният й вътрешен продукт възлиза на над 100 млрд. лв. Това е 4% ръст на икономиката ни“, заяви Георг Георгиев пред сънародниците ни.

Той допълни, че основен приоритет на българското правителство е и реализирането на административна реформа, която да доведе до намаляване на бюрокрацията и улесняване на гражданите. „В Министерството на външните работи вече предприехме поредица от мерки за облекчаване на административните услуги за гражданите. Една от тях е въведената възможност за заплащане на тези услуги с банкови карти и вярвам, че вече всички сте усетили положителния ефект от нашите усилия“, каза още заместник-министърът на външните работи.

Георг Георгиев посети две от българските църкви в окръга на Торонто. Той поднесе венец на първия български паметник в Канада - на Апостола на свободата Васил Левски и разгледа българското неделно училище „Канев“. Заместник-министър Георгиев продължава визитата си със срещи в Отава. В канадската столица той ще разговаря с Иън Шугарт, заместник-министър на външните работи и с Ричард Уекс, помощник заместник-министъра за имиграцията, бежанците и гражданството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини