Мая Манолова: Не просто съм гневна, отчаяна съм

  • 29 ноември 2017 13:44

  • 6727
  • 6
Мая Манолова: Не просто съм гневна, отчаяна съм
© Булфото (архив)

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на се ядоса на депутатите от социалната комисия, които отразяха надеждата на около 5000 работници от фалирали фирми да си получат неизплатените заплати.

Омбудсманът обяви пред медиите в кулоарите на парламента, че народните представители от мнозинството заедно със социалния министър Бисер Петков настояли в поправките на Кодекса на труда да се запише, че промените влизат в сила от 1 юли. Оправданието - Инспекцията по труда нямала готовност, нямала юристи и експерти, които трябва да подготвят документите до съда. Манолова дори предложила нейните юристи да поемат сигналите, само и само хората да си получат парите, но депутатите станали и си тръгнали.

За да си получат парите, работниците останали на улицата и без заплати след фалита на работодателя, трябва да е започнало приозводство по несъстоятелност. Само че срокът, през който работниците могат да претендират за неизплатените възнаграждения, е 12-месечен. Така, към 1 юли, въпросните работници, които са сезирали омбудсмана, и са останали на пътя от март-април, ще пият една студена вода, защото ще е минала повече от година.

"Аз не просто съм гневна, аз съм отчаяна!", обяви Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която води тази битка от 11 месеца, за да може законодателни промени да дадат по-голям шанс на служителите на фалирали предприятия да си получат заработеното.

Тя бе изключително разстроена, че е поела ангажимент пред шивачки, служители на търговски вериги и другите предприятия, които й се оплакали, че ще им помогне. "Новината е, че те никога няма да си получат парите", изрази възмущението си омбудсманът. Тя отново ще опита да говори с лидерите на парламентарните групи, след като неколкократно е водила тези разговори, включително бе отправила апел и към премиера Бойко Борисов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6727 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.12.05 | 12:49

6
Важното избраните от нас и миропомазани от Всевишния търтеи редовно да си получават заплатите,и да не пропускат периодично да си гласуват увеличението им, а нас - простосмъртните, кучета ни яли!

2017.12.05 | 12:48

5
Пука им на хрантутниците - депутати .
Доротея

2017.11.30 | 10:42

4
Тази битка никога не се е водила от Манолова, тя просто разиграва циркове.Тази битка се водеше от един честен народен представител- Димитър Байрактаров, който беше изработил много добър и лесноприложим закон.Тогава Манолова също бе депутат, но се направи на ударена и не под

2017.11.30 | 10:42

3
Майо и алтъни да почнеш да акаш - все тая. Осрана и омазана си от Костинброд...
5632

2017.11.30 | 08:41

2
Абе какъв омбудсман в тоталитарна държава?

2017.11.30 | 08:41

1
инстукциите на дончев и цветанов трябва да се спазват ? те така разбират защитата на ;бизнеса; и съответно ;бизнеса; разчита на тях за да си краде и граби на спокойствие . ;държавност; , а ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини