Андрей Райчев: ГЕРБ е една малка центристка партия превзела голяма територия от дясното

Най-важната новина на конгреса беше, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г бетонира Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и обезоръжи другото крило в БСП, което смяташе, че ще има разговори за коалиране в бъдеще. Този конгрес беше важен за ГЕРБ, но от него някакви големи политики не се видяха. Това заяви Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност в ефира на БТВ.

„Беше направено признаване на ултранационалистите. Това бе маневра. ГЕРБ получи много упреци затова, че тайната му мечта е да се коалира с БСП. Въпреки всичко това не е невъзможно в бъдеще“, смята социологът Андрей Райчев. Той припомни коалицията между НДСВ, БСП и ДПС.

„Да си съюзник с ултранационалист не е без проблем. Тези хора във Франция и Германия са забранени. Алтернатива за Германия и мадам льо Пен има договорка, че ако се класират на втори тур всички останали ще гласуват за тях. Има едно неприятно мълчание, понеже Борисов е доброто момче на Балканите. Той има още две възможности - да управлява сам с гласовете на ДПС и с голямо мнозинство. Голямата коалиция е могъща работа“, подчерта Райчев.

Според социолога ГЕРБ няма да загине убит от ляво. „Който е в ГЕРБ няма да ходи в БСП, границата е прокопана. ГЕРБ е една малка центристка партия превзела голяма територия от дясното. Тази декларация цели да запази гласовете от дясно“.

„Автентичната десница напусна територията на страната“, заяви Капон. Според нея популизма е най-страшното нещо. „Какво чухме на конгреса - че ще имаме една партия в държавата, еднолично управление“.

„ГЕРБ са отвикнали да имат опозиция. Да отстраниш шеф на НС е много трудно. Това е вторият човек в държавата. Борисов успя да отстрани тумора безкръвно. Той го направи, защото иначе Марешки му ставаше началник. Главчев постави Борисов в глупаво положение, но той се справи“, смята Андрей Райчев. Според него в рамките на година не се очакват предсрочни избори.


 

Коментари

 1. 2018.05.27 | 16:26
  тоз ако прозре истината може да му изправи погледа
 2. 2018.05.27 | 13:54
  Заглавието е сгрешено! Да се чете - ГЕРБ е една вече немалка мафиотска партия с метастазии и в дясното.
 3. 2017.12.26 | 13:11
  Андрей Райчев е един малък, жалък мухльо, който отговаря на въпроси които никой не му е задавал, прави се на голям специалист, а в същност е един ПОДЛЕЦ
 4. 2017.11.29 | 11:04
  другари и другарки - големи смешници сте - кой ви пита колко ви струват насраните гащи
 5. 2017.11.29 | 11:04
  “Андрей Венцел Райчев е сложната комбинация – евреин, комунист, българофоб. Насекомо, което се храни с власт. Най-удивителната черта в Андрей е невероятната му способност, когато пожелае драстично да се променя като „хамелион“, но оставайки привидно един и същ. От какави
 6. 2017.11.28 | 13:35
  vie ste batak za balgariq,... samohvalko
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет