Цветанов: Темите за дигиталната сигурност са изключително важни в съвременния свят

  • 27 ноември 2017 16:39

  • 1065
  • 0
Цветанов: Темите за дигиталната сигурност са изключително важни в съвременния свят
© Novini.bg

Темите за дигиталната сигурност са изключително важни в съвременния свят, написа в профила си във Фейсбук заместник-председателят на ПП ГЕРБ и лидер на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов

България изпълнява ангажиментите си в тази посока и съм убеден, че страната ни ще може да се справи с това предизвикателство. Това заявих днес в Пловдив, където участвах в откриването на конференция за дигитална сигурност и култура, културно-историческо наследство и дигитализация. Форумът се организира съвместно от Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер”. В рамките на конференцията изнесох лекция на тема „България – територия на сигурност и свързаност, допълни той.

Управленската програма на ПП ГЕРБ – национална политика с четиригодишен хоризонт и посока Западни Балкани”. Пред присъстващите анонсирах, че през март догодина, когато в София ще се съберат представители на всички национални парламенти от Европейския съюз и представители от Европейската комисия, освен приемането на механизма за парламентарен контрол на Европол, ще говорим точно за дигитализацията, за сигурността и за това как можем да противодействаме на кибератаките в Европа и целия свят. Подчертах, че е много важно да споменаваме и Западните Балкани, когато говорим за киберсигурност и борба с киберпрестъпността, по време на европредседателството. Казах още, че в момента можем да се възползваме от най-добрия опит на нашите евроатлантически партньори и на базата на тази свързаност да изградим една защитена платформа. Посочих, че в тази посока сме водили разговори с представителите както на специалните служби, така също с ЕК в лицето на еврокомисарите Мария Габриел и Джулиан Кинг да се търси възможност за допълнителен бюджет, с който да се гарантира стандарта за преноса на база данни, посочи още Цветанов.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1065 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини