Румен Радев е на посещение в Кипър

  • 27 ноември 2017 09:23

  • 1311
  • 3
Румен Радев е на посещение в Кипър
© Булфото

Разширяване на сътрудничеството между България и Кипър и още по-активното присъствие на българската общност в социалния и културен живот на острова са във фокуса на първото официално посещение на българския президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Кипър днес и утре. Визитата на българския държавен глава започва днес с разговори с кипърския му колега Никос Анастасиадис, който бе на официално посещение в България през февруари 2016 г.

След срещата им ще бъдат подписани два документа за разширяване на българо-кипърските контакти. Това са съвместна програма в областта на образованието, науката, културата, младежта и спорта за периода 2018-2021 г. и меморандум за разбирателство в областта на търговското корабоплаване и сътрудничеството между морските власти на двете страни.

Българският президент ще участва днес в тържествена церемония по даване на името на Васил Левски на улица в община Лакатамия в Никозия, което е съвместна инициатива на българското посолство в Кипър и ръководството на общината. След това Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се срещне с представители на българската общност на острова.

Със силно българско присъствие е вторият ден от визитата на президента в Кипър. Той ще връчи орден „Мадарски конник“ I степен на Сотирула Хараламбус, заместник-председател на най-голямата синдикална организация в страната - Панкипърската федерация на труда, и министър на труда и социалната сигурност на Кипър в периода 2008-2013 г., за нейния принос за развитието на българо-кипърските отношения в социалната област.

В Университета на Кипър Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще дари бюст-паметник на Джон Атанасов за изграждащата се в най-голямото висше учебно заведение Алея на науката и ще изнесе пред студенти лекция на тема „Европа по пътя на дигиталното бъдеще“.

Кипър и България имат дългогодишни добри и ползотворни политически, икономически, културни отношения, но според статистиката през 2016 г. стокообменът между двете страни регистрира спад с над 40%, отлив има и на преките инвестиции от Кипър в България.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1311 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
zasto

2017.11.28 | 05:29

3
ЗАЩО МЕДИИТЕ ОТНОВО СПЕСТЯВАТ И НЕ СПОМЕНАВАТ ТОВА ПОСЕЩЕНИЕ?????? АКО БЕШЕ Б,Б, ТАКА ЛИ ЩЕ ГО ПРЕНЕБРЕГНАТ? ТРЯБВАТ НОВИ ХОРА НЕ С ПРЕДВАРИТЕЛНА НАГЛАСА И ПОСЛУШАНИЕ. САМО СМЯНА НА МЕДИИНИТЕ ПОСЛУШНИЦИ ,
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2017.11.28 | 05:28

2
И ДА НЕ СЕ ВРЪЩА НИКОГА ВЕЧЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ПРОДАЖНИ ДОЛНИ ЛЕВИ ПЕДАЛИ комунистически
az

2017.11.28 | 05:28

1
jena mu s nego li e? Pitam se budjeta na prezidentstvoto 6te stiga li za dvama, no kato se ima predvid, 4e nikade ne go kanqt...........

Добави коментар

Водещи новини