Карадайъ: Не съм казал все още, че искаме да се монтираме на мястото на националистите във властта

  • 24 ноември 2017 21:33

  • 7015
  • 7
Карадайъ: Не съм казал все още, че искаме да се монтираме на мястото на националистите във властта
©

Надявам се, че Антонио Таяни разбра много неща при посещението си. Ние също прочетохме някои неща. Традиция е председателят на ЕП да ходи на посещение в страните, в които предстои председателство, с председателите на партиите и групите в ЕП. В България не дойде никой. Това е политически знак. Това е ясна оценка за политическата ситуация и формулата на властта в България. Някой ни говори със знаци, а не думи. Председателството на ЕС не може да бъде алиби за участието на националисти в правителството.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. "ГЕРБ също носят отговорност. Те допуснаха националистите във властта. Те отстъпват от своята предизборна програма. Няма реформи. Вотове на недоверие ще има още. Това е решение и на националния ни съвет. Няма да правя лични оценки на Бойко Борисов. В момента страда моята родина, да оставим партията ДПС. Да блъскаш и обиждаш хора на границата - те води на власт. Да имаш присъда - те води на власт. Да палиш молитвени килимчета - те води на власт. Този модел на поведение те докарва на власт. Това го позволи ГЕРБ. Те правят отстъпление от европейските ценности. Това прави отстъпление от демокрация в моята родина", категоричен беше той.

"Нашият призив беше още след изборите, когато имахме срещи с ГЕРБ, националистите не трябва да влизат във властта. Тогава те казаха, че нашите предизборни програми съвпадат на 90%. За това те ни подкрепят за някои закони, за което им благодарим. Ние обаче няма как да ги подкрепяме за участието на националисти в управлението. Не съм казал все още, че искаме да се монтираме на мястото на националистите. Виждате какво става в Германия. Там никой не си й помисля националистите да се включат в управлението. В България нямаше нужда националистите да влизат във властта. Избирателят даде два пъти повече тежест на БСП, отколкото на националистите. Защо ГЕРБ не направиха правителство с БСП?", попита Карадайъ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7015 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.02.19 | 12:40

2
тоя май е по-умен от нашите про-западни боклуци

2018.02.19 | 12:52

7
Ако за теб този ПЕлТЕК е умен,значи си много ТЪП.Той е на ниво 4 клас и не се старае да продължи Образованието си.Даже и в 4 ти клас има деца които четат и се изказват по-гладко и по-добре от него.
1234

2018.02.19 | 12:40

3
Не е по умен. Тоя е по прост от твоите про-източни боклуци.

2018.02.19 | 12:50

6
кеф ми е да гледам как националистите му порят задника

2018.02.19 | 12:50

5
Те хората не го пускат в селото, той пита на попа за къщата. Наглец.

2018.02.19 | 12:40

4
и на модератора също , педал рязан
Мт Гонтан

2018.02.19 | 12:40

1
Точно тоя , дето рева в парламента Аллах акбар , веднага трябва да хване влака Зим зелен - Перперек-Подкова- Тюркие и там да изповядва шериата , Алах акбарата , и всички други невероятни идеи които се мъдрят в тази сплескана глава

Добави коментар

Водещи новини