Илияна Йотова: Има тежък проблем в комуникацията между избиратели и избрани в България

Има тежък проблем в комуникацията между избиратели и избрани в България.

Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, която посрещна в президентството група млади хора, които се обучават в Академията за социална политика към Института за социална интеграция, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Дейността на академията е била представена пред вицепрезидента от Ивелин Николов. По думите на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , диалогът между институциите в България не е достатъчен. "Диалогът между институциите не е потупване по рамото пред камерите, а обединение около национални политики и интерес", е изтъкнала Йотова . "Давам си сметка колко много злоупотребяваме за тези 28 години с думата консенсус", е заявила още тя. Рядко употребяваме обаче думите "национална единност", а те са много важни", е допълнила Йотова. Според вицепрезидента най-важното не е да се докладва в Брюксел какво са свършили българските институции, а да се разговаря с българските граждани.

Йотова е споделила изводите, които си е направила в рамките на деветте месеца от началото на мандата. Тя е посочила разминаването между политиката, която се прави в "триъгълника на властта", и политиката, която гражданите очакват, това, от което имат нужда.
Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , е обърнала внимание на подадената ръка на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, визирайки свиканите Консултативни съвети за национална сигурност. Като резултат от мерките, предложени за националната сигурност и корупцията, няма почти нищо изпълнено. "Политическите страсти надделяват над националния интерес", е отбелязала още тя . Йотова е посочила като друг основен проблем за страната "забравените теми" като демографията например.

По време на разговора Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , е засегнала и темата за предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя е отбелязала, че засилената активност на властта не компенсира липсата на конкретност. "Какво всъщност влагаме в приоритета "Западни Балкани"? Каква е нашата позиция за тяхната евроинтеграция? Имаме ли политическо решение по въпроса", е попитала Йотова.

Вицепрезидентът е запознала присъстващите с правомощията и функциите на длъжността, която заема. "Работим с президента в екип, заедно обсъждаме позиции", е посочила Йотова, като е добавила, че двамата си разпределят задачите така, че да могат да откликнат на нуждите и тревогите на всеки един български гражданин. Тя е изтъкнала, че продължава да работи по актуалния за Европа вече пета година въпрос за миграционната криза, върху който се е фокусирала и в качеството си на евродепутат.

Йотова е споделила впечатленията си от хората с българско самосъзнание, с които се е срещнала по време на скорошното си посещение в Албания. "Чухме чудесна българска реч, български песни", е заявила тя и е добавила, че запитани какви подаръци искат при следващото посещение, те са изразили желание да получат български народни носии.

Коментари

 1. 2017.11.25 | 17:20
  ;избраниците; са поставени там от клубовете по интереси , и нямат нищо общо с избирателите , за каква комуникация говорите ? колкото по нагли и бандитски настроени са , толкова по високи постове достигат , за това са ни такива ;законите; за това сме като кучета дето си гонят опа
 2. 2017.11.25 | 13:53
  КОМУНИСТИТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ
 3. 2017.11.25 | 13:53
  Тази лъже, маже, ближе, лиже, лъже само и само да е във власта
 4. 2017.11.25 | 13:53
  Подреждане на листите по азбучен ред! Стига ленински демократичен централизъм! Всички партии са вождистки !С комунистически механизми поставят избирателите пред псевдо избор!
 5. 2017.11.25 | 13:52
  Избраниците не зависят от избирателите, а от вождовете , дали ще ги поставят на челно място в листите! Затова и хич не им пука кой за кого и за какво е гласувал! Кои са депутатите ви? А общинските ви съветници? Затова подреждане по азбучен ред на листите!
 6. 2017.11.25 | 10:29
  Значи и. христов не е излъгал
  1. 2017.11.25 | 10:29
   Подигра се с всички хора
 7. 2017.11.25 | 10:28
  Имаше вчера една новина за маркирани мечки. Ето една рунтава такава.
  1. 2017.11.25 | 08:54
   Е, даа, ама дали е маркирана.
 8. 2017.11.25 | 08:53
  Най после се усетихте.
 9. 2017.11.25 | 08:53
  ЕТО ТОВА ИМАШЕ ПРЕДВИД ИВО ХРИСТОВ
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет