Николина Ангелкова: Европредседателството дава възможности да рекламираме активно България като тури

  • 24 ноември 2017 17:18

  • 1203
  • 4
Николина Ангелкова: Европредседателството дава възможности да рекламираме активно България като тури
© Булфото/Архив

Председателството на България на Съвета на ЕС от началото на 2018 г. е изключително важно за популяризиране на страната ни. Нашата държава ще има възможността да задава посоката на голямата европейска политическа сцена и да е в центъра на вниманието през годината. Това заяви министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard пред медии в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Тя посочи, че Министерството на туризма е предвидило 6 ключови събития за този период, свързани със сектора. Сред тях са среща на високо ниво по темата туризъм и икономически растеж, кръгла маса за дигиталната трансформация, среща във Варна на страните членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, кръгла маса за културния туризъм във В. Търново и др. Отделно в календара за национална туристическа реклама всички събития ще бъдат брандирани с логото на председателството, поясни Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard. Министерството участва съвместно с фондация „Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.“ в подготовката на това голямо събитие, като популяризира града и региона и насочва вниманието към него на всички големи прояви.

Максимално сме разширили обсега на проявите не само в ЕС, но и съвместно със Световната организация по туризъм, за да покажем това, което имаме като туристическа дестинация, каза министърът. Пловдив е във фокуса в разработените от министерството културно-исторически дестинации и попада в „Българска архитектура и занаятчийство“, чиито обекти и забележителности привличат все повече туристи от страната и чужбина. Регионът е включен и в новата Карта на инвестиционните проекти в туризма на България, която министерството подготви наскоро.

Продължаваме да надграждаме също и онлайн Регистъра на туристическите атракции с регистър на фестивалите, в който ще влязат характерни за Пловдив събития. Между тях е и станалото много популярно „Дефиле на младото вино“ в Стария град. Така насърчаваме интереса на бизнеса и редица организации не само към столицата, но и към други градове. Например Германо- Българската индустриално-търговска камара ще организира свои инициативи в Пловдив, за да го подпомогне като европейска столица на културата. Европредседателството ни дава възможност да инициираме много дискусии и дебати в полза на цялото общество, заключи министър Ангелкова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1203 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.11.24 | 18:25

4
Тая маносаната още министър ли е ??????
Мдааа...

2017.11.24 | 17:46

2
Ще дойдат само утайката от Европа на мутренското черномориеу вече руски анклав със столица Несебърск! Руснаците бетонираха и осраха плажа!
Мерси!

2017.11.24 | 18:04

3
Вече ходя само в Гърция на море! Хем по-евтино, хем по.вкусно, хем по -чисто морето, хем по-културно, хем няма мутри!

2017.11.24 | 17:44

1
Ако тая "мис СДС" не подаде оставка, Тиквите падат от власт.

Добави коментар

Водещи новини