Георги Първанов: В приватизацията е голямата зависимост на българската политика

  • 24 ноември 2017 08:13

  • 2695
  • 2
Георги Първанов: В приватизацията е голямата зависимост на българската политика
©

Добре е, че имаме обща история с Македония. По-добре е, че правим обща история сега. Добре е, че се скъсява дистанцията. Далеч по-важно е да се изгради Коридор №8. Това ще бъде бум в отношенията ни, дори културен. Това каза президентът (2002 - 2012) Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в в ефира на БТВ.

„Не бива историята да бъде забравяна, а да бъде прочетена разумно и да не пречи на политиците да си вършат работата. По-важно е, че двамата премиери се срещат в приятелска атмосфера. Това са знаци към двете населения и се създава друг климат“, подчерта той.

„Поздравявам правителството, че потърси експертизата на БАН за проекта АЕЦ "Белене". Важното в доклада, е че той доказа необходимостта от развитие на ядрена енергетика. Аз съм за варианта със сериозно държавно участие. Тези пари се инвестират в един проект, който дава най-евтината електроенергия. Къде в света има губеща електроцентала? Големият енергиен шлем стана турски. Сега имаме малък шанс да се върнем в играта - да построим АЕЦ "Белене", да изградим газов хъб и т.н.“, заяви Първанов.

Според бившият държавен глава приватизацията е била проведена калпаво. „Държавата не спечели почти нищо от нея. Аз предлагах още навремето да се проведе разследване, но чрез експертна комисия. Никой не е пречил на прокуратурата през годините да го направи. Там е голямата зависимост на българската политика“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2695 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Каро

2017.12.07 | 00:03

2
Каква македония бе какво сближаване да няма да се женим. Освен търговски взаимоотношения не трябва да се поддържат никакви други от страна на България. Поредни срам е сегашното дупене.

2017.12.07 | 00:03

1
Тосподине, ти не беше ли президент бая години? Какво реално напрови, за да се корегира бандетската приватизация? Какво направи твоята партия по въпроса, освен че баш приватизаторите я управляваха? Какво се криеш зад някакви предложения, направени с половин уста?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини