Македонски експерти идват в България за обмен на опит по въпросите за управлението на евросредствата

  • 23 ноември 2017 14:36

  • 1528
  • 1
Македонски експерти идват в България за обмен на опит по въпросите за управлението на евросредствата
© novini.bg

България ще бъде домакин на поредица работни срещи с представители на администрацията на Република Македония и ще предостави експертна подкрепа по въпросите, свързани с подготовката на македонската страна за приемане в Европейския съюз и произтичащите от това дейности по планиране, управление и контрол на инвестициите с европейско финансиране.

За това се договориха заместник министър-председателят Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и македонският вицепремиер по европейските въпроси Буяр Османи. Първите представители от администрацията на Република Македония се очаква да дойдат на работно посещение в София през месец декември. Програмата им ще включва срещи и работни формати с екипи от Централното координационно звено по управление на средствата от ЕС в Министерския съвет и експерти от министерствата на финансите, на земеделието и храните, на икономиката, на труда и социалната политика и на регионалното развитие и благоустройството.  

Идеята за установяване на механизъм за сътрудничество на експертно равнище възникна още през месец юни по време на официалното посещение на премиера на Република Македония и водената от него делегация в България. Инициативата предстои да бъде официализирана със заповед на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г

Срещата между двамата заместник министър-председатели се проведе в рамките на посещението по повод съвместното заседание на правителствата на Република България и Република Македония в град Струмица.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1528 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мт Гонтан

2017.11.24 | 02:12

1
Македонски експерти ??? По голям виц няма. Разликата между бесарабския българин и македонеца е че единия ти казва на руски че не е българин , а другия на чист български

Добави коментар

Водещи новини