Светослав Малинов: Борисов систематично дискредитира парламента

  • 21 ноември 2017 09:13

  • 2764
  • 6
Светослав Малинов: Борисов систематично дискредитира парламента
© Булфото (архив)

Няма как председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент да бъде смутен от полупразна залата в Народното събрание, какъв мотив се появи около оставката на Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, каза пред БНР евродепутатът Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

Още повече че господин Таяни е човек с много голям и разностранен опит, познава и нашия Балкански регион. А и специално, когато говорим за пълна или непълна зала, Европейският парламент предлага много голямо разнообразие, включително и разнообразието почти празна зала, тъй като по време на пленарната сесия в Страсбург ние имаме и изключително много активности извън нея и срещи, така че това е несериозно като отношение към българския парламент, заяви Малинов.

Той коментира, че идеята, че заради европредседателството трябва да се правят различни компромиси, не е здравословна. Аз не мисля че това е здравословно. Ако една демокрация е здрава, може да издържи един сериозен политически дебат. Председателството не означава да спре политическият живот в страната или всички да започнат да се държат по коренно различен начин. Това не само би било лицемерно, това би било и вредно. В крайна сметка ние имаме такава ситуация в момента, в която нараства противопоставянето, нараства недоверието към правителството и няма да се повиши рейтинга на парламента, който някак си от много време от много години е застинал на много ниски стойности. За което, разбира се, основна заслуга имат управляващите и най-вече Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който от години дискредитира българската институция "парламент". Аз дори мисля, че той не го прави съзнателно. Не бих му вменил някакво зловещо намерение да дискредитира парламента, просто поредица от действия показват че парламентът не е най-важното място, посочи Малинов.

Ако трябва да бъдем съвсем откровени, директно можем да кажем, че в България при управление на ГЕРБ ние нямаме разделение на властите по оста изпълнителна-законодателна. Вижда се с просто око. Вие можете ли да си представите че председателят на българския парламент е равнопоставен на българския премиер, че по конституция дори е над него, не можем като си припомним председателите на Народното събрание през последните години. Когато става дума за избиране на председател на парламент, в много европейски държави се избира политика с най-голям авторитет, такъв човек който определено може да задава дневен ред на парламента, дори противно на волята на премиера и на мнозинството по определени теми, някакъв вид, така да се каже, охранител, но на Българската конституция, не на нещо друго. Представете си в тази роля Волфганг Шойбле в Германия при канцлер Меркел и ще разберете, че това има смисъл. Представете си нашите председатели, включително новоизбраната Караянчева, срещу Борисов като авторитет и ще разберете какво става в момента, коментира евродепутатът.

В България става систематична дискредитация на парламента, която ние възприемаме като нещо нормално и самия акт, след който беше принуден, или не знам как да се изразя, след който беше подадена оставката, става ясно че парламентът не е върховният орган, че не там се взимат най-важните решения, дори когато става дума за персонално решение на председателя на парламента, каза още Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2764 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.11.22 | 17:47

5
Браво на Малинов, подаде го неизмит на тъпия СДС-Тиквоч, не го духа сега.

2017.11.22 | 17:48

6
Ако беше малко по умен щеше да разбереш, че тиквоч си ти и подобните на теб.

2017.11.22 | 17:47

4
Парламент, в който националните предатели от БСП се стремят с всички сили да саботираг работата и видни дийстващи лица са Нинова и Кутев, в който БСП си е поставила за цел да го срине, не се нуждае от някай да го дискреситира. Той е само-дискредитиран по дефиниция.

2017.11.22 | 14:09

3
Кой е тоя ?
аз

2017.11.22 | 14:08

2
#КОЙ
Осата Мая

2017.11.22 | 13:58

1
Два ката у Малиновия г.з.

Добави коментар

Водещи новини