Красимир Каракачанов: Оградата спаси България от голямо нашествие (видео)

  • 21 ноември 2017 08:35

  • 4770
  • 14
Красимир Каракачанов: Оградата спаси България от голямо нашествие (видео)
© БНТ

Винаги когато е започвала подобна абсолютно безсмислена политическа конфронтация, съм призовавал да спрем. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността по повод политическите страсти в парламента, довели до оставката на председателя на Народното събрание Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

28 години ние сме единственото общество, което е толкова поляризирано. Това се прави изкуствено, няма проблеми в работата на управляващата коалиция. Разбирам желанието на БСП и ДПС да се домогнат до властта, но не може винаги това да е с подобна остра конфронтация. На конфронтацията трябва да се отговаря не с конфронтация или с крайни отстъпки, а с отношение към проблемите, които трябва да бъдат решени, посочи Каракачанов.

Той подчерта, че в управляващата коалиция няма напрежение. Почти всяка седмица има политически съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти, няма конфронтация, добави вицепремиерът.

Право на ДПС е да иска излизането на Обединените патриоти от властта, за да се намърдат отново те там, но нека да спрат да клеветят България в Европа. Трябва да имаш малко достойнство. Аз също мога да говоря по подобен начин – че те са виновни за това, че циганското население у нас се приучи да не работи, а само да ползва социални помощи, че го научи са не си плаща сметките. ДПС са тези, които от години разделят обществото заради партийния си интерес, посочи Каракачанов.

Той коментира и критиките на опозицията към оградата по границата. Случва се оградата да бъде премината – това се случваше дори и при Берлинската стена. Тя беше бетонна, отгоре имаше бодлива тел, имаше граничари с кучета, които стреляха на месо, но въпреки това се случваше да бъде преминавана. Няма нещо, което да не може да бъде разбито частично в даден момент, но веднага след това се вземат мерки и пораженията се поправят. Каквото и да говорим, тази ограда спаси България от голямо нашествие, каквото беше започнало през 2013-2014 г. Някъде може някой да подпкопае оградата, някой да я прескочи, но ще го направят един-двама-петима, няма да го направят 5000 или 50 0000 души, заяви министърът на отбраната.

Той уточни, че оградата се поддържа от областните управи и от фирмите, които са я изградили. Проблеми като това, че видеонаблюдението трябва да бъде по-адекватно, се решават в движение, добави Каракачанов.

Военният министър поясни, че проектът за бронирана машина за Сухопътни войски предстои да бъде внесен в Министерски съвет. Има 5-6 чужди фирми, които проявяват интерес бронираната машина да се изгради в България с едно съвместно участие. Това е и нашето желание – тези проекти да са с максимално българско участие, за да могат парите да се въртят в българската икономика. Проектът е на стойност 1, 2 млрд. лв., разсрочени в 10-годишен период, каза Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Той заяви, че предстои да бъдат изпратени оферти за новия изтребител и на други фирми, освен на Ф-16, Грипен и Юрофайтер. Има още възможности – защо да не говорим и за Ф-18. Ф-16 и Ф-18 са различни фирми. В същото време тече проектът за ремонт на МиГ-овете. Движим ги тези неща. Не искам да кажа конкретен срок кога ще бъде избран доставчикът на изтребителя, но амбицията ни е това да стане по най-бързия начин, каза още Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4770 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2017.12.07 | 11:05

14
Под телта пороите са изровили проходи, дете може да мине право, но никой от СДС-властта не го е грижа.

2017.12.07 | 11:05

13
За 200 км тел Тиквоча даде колкото Ердоган за 830 км бетон със Сирия.

2017.11.22 | 21:03

12
единствените ;политики; които се уважават от политическата рода , са тея дето им пълнят джобовете , всичко останало е само за да се вдига шум , колко са загрижени за хората

2017.11.22 | 21:03

11
ТТТТТТТТТапанар

2017.11.22 | 21:03

10
Жалък опит да се прехвърли от болната глава на здравата..оградката я окрадоха г-да Гробаджий ,а вие бедните мафиоти сега им лижете д-то ..а и г-н Винкел обира каналджийте ,само ти войводо си на суджук ,когато ти подхвърлят..

2017.11.22 | 21:02

9
Тая ограда, плондир, си я прескачат с бояджийски стълби, гледа филма "Граница" на Йончева да видиш как става.

2017.11.22 | 21:02

8
Техниката по оградата не работи от години заради изтекъл срок на поддръжката й, СДС-шопар. Виж как е, па тогава плямпай.

2017.11.22 | 21:02

7
Тоя седесарски варел дали въобще е виждал окаяната едноредова тел, платена за двуредова, да се изказва.

2017.11.22 | 21:01

6
Тая свиня може да излъже само ония 80%

2017.11.22 | 21:01

4
Я погледни, прасе седесарско, какво е телена ограда, която Путин прави в Крим с Украйна. Ток, сигнализации, тел с бръснарски ножчета.
млък

2017.11.22 | 21:01

5
затвори си червеният гнусен плювалник,гном гаден,на никои не му пука за твоят ЧЕРВЕН ПЛАЧ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини