От БСП не влязоха в зала, но внесоха подписка за оставката на Главчев, НС събра кворум от трети опит

  • 16 ноември 2017 10:35

  • 5925
  • 5
От БСП не влязоха в зала, но внесоха подписка за оставката на Главчев, НС събра кворум от трети опит
©

След като вчера депутатите от БСП напуснаха заседанието на парламента, днес те не влязоха в пленарна зала, предаде репортер на Novini.bg.

Това стана причина народните представители да не успеят да съберат кворум и председателят на парламента Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в обяви 10-минутна почивка за пререгистрация.

При повторната регистрация депутатите отново не събраха кворум, като в зала се регистрираха 116 народни представители. В 9.30 ще бъде направен опит за трета регистрация.

Припомняме, вчера Главчев отстрани Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Антон Кутев от зала, което доведе до сериозен скандал, а от опозицията обявиха, че стартират подписка за неговото сваляне от председателския пост.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от своя страна заяви в парламентарните кулоари, че "щом има националисти в НС, ще е така". Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за пък беше категорична, че социалистите днес нямат да влязат в зала.

При третата регистрация депутатите успяха да постигнат необходимото мнозинство от 121 души в зала и започнаха работа. Веднага след началото на заседанието Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в обяви, че променя решението си от вчера, с което отстрани Антон Кутев за две пленарни заседания, като намали наказанието на отстраняване от едно заседание, което изтече вчера.

Въпреки че не влязоха в зала, от парламентарната група на БСП внесоха в деловодството на НС необходимите 88 подписа, с които искат оставката на председателя на парламента Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. Подписката внесоха Жельо Бойчев, Георги Свиленски, Весела Лечева, Филип Попов, Елена Йончева и други депутати, като тя е подкрепена и от депутати от ДПС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5925 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.11.16 | 21:10

5
червените предатели подкопават демокрацията!
червена

2017.11.16 | 16:15

2
е на майка ти сливата трол нешастен.
Да живее България!

2017.11.16 | 21:09

4
Рано или късно ще се стигне до румънски модел в България с кютек и разстрел за антидемократични комунета.
малииииииииииииииии

2017.11.16 | 21:08

3
направо не мога да живея,какво ще правя без червените мекерета!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
оня с коня

2017.11.16 | 15:41

1
С предателите Волен и Каракачанов става погубването на България. Помним, няма да забравим кой гласува антибългарски закони да се мачка народа.

Добави коментар

Водещи новини