Карадайъ: С доклада ЕК ни казва "Да, да, ама..."

  • 15 ноември 2017 15:22

  • 3495
  • 0
Карадайъ: С доклада ЕК ни казва "Да, да, ама..."
© Novini.bg (архив)

В българския език можем да използваме едно конкретно понятие, свързано с двойното положително отрицание - "да, да, ама...", или пък "да, бе, да". Това каза на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, по повод доклада на ЕК за изпълнението на Механизма за сътрудничество и оценка.

Преди нас имаше две оценки към доклада, които са от по една дума. Думите са обективен провал, посочи той.

Ще се позовем конкретно на текстове от доклада и ще се опитаме да направим превод от брюкселски на българския език. В уводната част на доклада е казано, че с непрекъснатото политическо лидерство и решимост за постигане на напредък в реформата България би следвало да може да изпълни неизпълнените препоръки в близко бъдеще. В заключението е казано, че е постигнат значителен напредък по препоръките обаче също окончателните резултати все още престои да се видят, допълни председателят на групата на ДПС.

Комисията все още не може да заключи, че някой от показателите е изпълнен в задоволителна степен на настоящия етап, каза още Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини