Посланикът ни в Сърбия: Акцията в Босилеград най-вероятно е дело на местните власти, а не на централ

  • 13 ноември 2017 07:52

  • 4593
  • 3
Посланикът ни в Сърбия: Акцията в Босилеград най-вероятно е дело на местните власти, а не на централ
© Булфото (архив)

Страната ни реагира много точно. Трябва да се изясни цялата ситуациа около случая.

Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият ни посланик в Македония Александър Йорданов, който коментира инцидента с българските лекари в Босилеград. "Сърбия иска да бъде в Европейския съюз, но далеч не е готова и не всички участници в политическия живот в сърбия искат страната да влезе в ЕС. Сърбия трябва много ясно да разбере, че не може да стане член на ЕС без да е член на НАТО. Това предизвиква много негативни реакции в Белград. Има среди в Сърбия, които десетилетия се хранят с темата за антибългаризма", каза още Йорданов. 

По телефона се включи и Радко Влайков, посланик на България в Сърбия. "Не бяхме информирани за визитата на българските лекари. В момента имам точно поставени задачи от министър Екатерина Захариева как да регламентираме тези посещения на медици със сръбските власти. Тази акция не е от страна на централната власт в Белград. Най-вероятно е дело на местната власт в Босилеград. В момента ние имаме прекрасни отношения със Сърбия. Това е била една хуманитарна акция и подходът е трябвало да бъде съвсем различен. Ние няма да отстъпим от решаването на цялостните проблеми на българското малцинство и ще защитаваме неговите интереси", категоричен беше посланик Влайков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4593 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гошо

2017.11.24 | 13:38

3
Бъркаме както с югославските проституки от БЮРМ,така и с тези серВски проститутки.По принцип трябва да сме против СерВия да влезе в ЕС и НАТО докато не си върнем териториите до р.Морава.
РАЛИЦООО

2017.11.13 | 17:49

2
кочко недоклатена,Сърбите след война си оправиха държавата а ние без война я докарахме до мизерия и гибел и да Сърбите са на светлинни години пред нас.Хората там живеят а не преживяват като нашите баби,дядовци и т.н. и ще съжаляват много ако влезат в ЕС
Наш кадър

2017.11.13 | 17:14

1
Ако това е български посланник, аз ставам ганайски каосмонавт ! Та той няма вид и за боклуджия !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини