Каракачанов: Правителството има амбицията да работи едновременно по трите проекта за модернизация на

  • 10 ноември 2017 10:57

  • 781
  • 0
Каракачанов: Правителството има амбицията да работи едновременно по трите проекта за модернизация на
© Булфото (архив)

Българското правителство има амбицията да работи едновременно по трите проекта за модернизация на армията – за сухопътните, за военновъздушните и за военноморските сили. Това обяви министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността при откриването на Българо-американски форум на отбранителната индустрия.

На събитието в Централния военен клуб присъства посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин.

Във форума ще участват американски и български компании с интерес за индустриално сътрудничество и инвестиции, както и представители на български технически университети и отбранителни центрове, с цел партньорство в научно-изследователската дейност.

По време на визитата на американската делегация в четвъртък министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността заговори, че е възможно България да търси предложения за закупуване на изтребител Ф-18 за Българските военновъздушни сили. Колкото повече оферти, толкова по-добре, каза военният министър, цитиран от БТА.

Съорганизатори на форума са Министерството на отбраната и американската Централноевропейска бизнес асоциация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
781 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини