Нанков: Всеки изхарчен лев или евро по програмата "Региони в растеж" трябва да намери най-

  • 06 ноември 2017 17:12

  • 1535
  • 0
Нанков: Всеки изхарчен лев или евро по програмата "Региони в растеж" трябва да намери най-
© Булфото (архив)

Контролът е в полза на всички нас - трябва си дадем ясна сметка , че всеки изхарчен лев или евро по програмата "Региони в растеж" трябва да намери най-големия ефект, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, който откри в София годишното информационно събитие на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.

Вече има 12 обявени процедури по ОП "Региони в растеж" на стойност 2.344 млрд. лева, това са 78 процента от общия й бюджет. Дотук имаме 425 договора за безвъзмездна финансова помощ на стойност почти два милиарда лева, това са 68 процента по общия ресурс на програмата. До края на годината искаме да открием още една - 13-та процедура по оперативната програма, насочена към здравеопазването. Там е изключително важния проект за 163 млн. лева за модернизиране на спешната медицинска помощ в страната, каза Нанков.

Годината беше важна и за друг наш стратегически приоритет - образованието. Получихме разрешение от МС да договорим повече пари от заложеното по компонент "образователна инфраструктура" и да осигурим общо 624 млн. лева, което е над 102 млн. лева повече от плана, каза Нанков. През 2018 година ще надградим грижата си за българските деца, тъй като ще направим образователно-информационна кампания "моят град е моята крепост". В нея децата ще се състезават по познаване на своите градове, каза министърът.

Последвайте канала на

БТА
1535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини