Тома Биков: БСП се опитва да саботира председателството

  • 03 ноември 2017 18:44

  • 1991
  • 6
Тома Биков: БСП се опитва да саботира председателството
©

Не желаем да водим войни с опозицията. Това не е добре за никого. Ние не търсим конфронтация, а се опитваме да предотвратим такъв вид поведение. Това каза Тома Биков от ГЕРБ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„При БСП проблемът е, че не са толкова остри, когато става въпрос за техни кметове. Кметът на Батак е доста по-скандален от нашия. Има директно даване на обществени поръчки от баща на син. В Хасково братовчедка е била шеф на финансовия отдел. Тя вече е подала оставка. Не виждаме такова нещо да се случва в БСП. Кумгейт е спекулация“, посочи депутатът.

Според Биков БСП ни заливат с фалшиви новини. „Фалшива новина е да кажеш, че оградата по границата няма да бъде построена. Тя реално е готова и ограничи мигрантския поток. Сигурно има и слаби места, но тези които са загрижени за това трябва да ги покажат на органите на реда, а не да казват на трафикантите как могат да преодолеят оградата“, възмущава се депутатът от ГЕРБ. „Фалшива новина е тази която създава паника в обществото и не отговаря на истината“. Той даде пример - ще има режим на тока, ще бъдат спрени еврофондовете, че ще ни бъде отнето европредседателството. „На нас ни се налага да опровергаваме очевидни неистини, с което губим време“. 

„БСП се опитва от сега да саботира председателството. Казаха, че имат контраприоритети. Те обаче се оказаха същите като нашите. По цялостната рамка на председателството имаме съгласие и не разбирам защо го правят“, каза Биков.

Тома Биков коментира и оставката на здравния министър Николай Петров. „Тя дойде след разследване на журналисти и тя е показател за това, колко е висока чувствителността на управлението за нерегламентирани действия. При нас подозренията водят до оставки. проф. Николай Петров е много достоен човек“.

Искането за вот на недоверието е абстрактно. „Защо не искат за секторните политики? Темата говори за безпомощност при опозицията. Най-ефективните мерки срещу корупцията са тихите - реформата в администрацията, премахването на човешкия фактор по ниските нива, които тормозят хората. Идеята е всички антикорупционни органи да се координират. Това не е революция, а последователен акт. Темата за корупцията по високите етажи на властта винаги е на ръба на политическата репресия и България рискува да се подхлъзне“, предупреди Биков.

„ДПС заедно с БСП ще искат вот на недоверие за корупцията. Те ще трябва да отговорят на няколко въпроса - ако този вот успее, кога да бъдат насрочени избори - в рамките на председателството? Това едва ли ще ни помогне да се представим добре. Вторият въпрос е каква формула на управление предлагат? ОП не тежат на сегашното управление и не виждам какво ксенофобско са направили. Езикът на омразата тече постоянни в НС, това не е патент на патриотите. Имаме дясно-консервативно управление и това не е странно. В много страни в Европа има такива. Лепенето на етикети няма да помогне“, каза още Тома Биков.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1991 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.11.17 | 18:01

5
ИЗБЪРШЕТЕ МУ ЛИГИТЕ
въпрос

2017.11.17 | 18:01

6
На Медито Доганов/агент Сава/ ли да му избършат лигите? А на лелче Куре? Ще си останат с лигите!
Ачо циганина

2017.11.17 | 18:00

4
Биков, плачеш за твоя приятел Тони кучката. Скоро Бойко ще те прати при него. В забвение....

2017.11.17 | 18:00

3
Малък терикат - лъжлив а и деконструктивен

2017.11.17 | 18:00

2
ТЪП , ЖАЛЪК МАЛОУМНИК !!!!!!

2017.11.17 | 18:00

1
Вчерашно лайно .

Добави коментар

Водещи новини