Цветанов: Съдът не си върши работата срещу фалшификаторите

  • 03 юни 2011 12:29

  • 1501
  • 4
Цветанов: Съдът не си върши работата срещу фалшификаторите
© Булфото

Доверието на евроатлантическите партньори се възвърна заради успехите в борбата с фалшификаторите на пари. Това каза вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пред журналисти във връзка със специализираната полицейска акция "Валутата"

По време на обиските и огледите при изземването на количествата фалшива валута, са присъствали и представители на Сикрет сървис. Баркодът на фалшивата евробанкнота с номинал 50 във файловете на Европол съвпада с устройствата, които бяха открити снощи в печатните бази. Заловени са над 100 000 фалшиви долара с номинал 100-доларова банкнота, както и 50 000 евро с номинал 50 евро. 20 000 от фалшивите евро са били в процес на сделка. Иззети са три чувала с изрезки от 50-левова банкнота. Иззет е ножът, с който е извършено това, както и машината за холограмните стикери. Намерени са количества фалшиви винетки за 2010 г. Иззети са и 50-левови неоформени банкноти.

Цветанов поиска съдиите, които са постановили леки присъди на фалшификаторите да бъдат осветени пред обществото. Той даде пример с фалшивите евро, които са били печатани в Долно Сахране, които по експертизата на Европол, са засечени в 24 държави в ЕС през последните 4-5 години. Иззети са над 1.5 млн. евро. При операцията в Пловдив за сделката на 500-евровите банкноти и иззетото количество на 717 000 фалшиви евра, лицата също бяха с "тежка" присъда от 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок, каза Цветанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1501 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
НГ

2015.02.25 | 09:59

4
Нов съд трябва, сегашните да ходят да копат като не стават за това..
магистрат

2015.02.25 | 09:59

3
Не познавам конкретното дело ,но : май скоро цветанов ще замести целокупната съдебна система.такива безоговорни приказки да спре да хвърля.Ми да закрием и върховния съд!Вие знаете по колко дела съдът се чуди как да оправи грешките на разследващите полицаи допуснати още с изземването на предмета на престъплението.Освен това в случая за какво престъпление става реч- разпространение или изготвяне на фалшиви парични знаци?Знае ли Цветанов какви са наказанията предвидени от законодателя в НК и знае как се определя наказанието?!Да правораздаваш е много трудно и не е като да приказваш по медиите ежедневно и ежечасно неподготвен!Всъщност аз питам господин Цветанов кога му остава време да работи след като непрекъснато ни дава акъл от екрана и нон стоп е внякое телевизионно студио.Времее за сериозен анализ на неговите приказки и смятам че мълчанието на господин Главния прокурор е зле за съдебната система.Законите важат и за министрите до като са на власт.после е лесно да ги съдиш.
страх ме е да си напиша името

2015.02.25 | 09:59

2
Да му се не види след тройната коалиция сега му е виновен съда. Дайте да му дадем права на министъра да издава и присъди. Че то както е тръгнал да се меси навсякъде /без да си е свършил неговата/ скоро ще учи докторите как се прави хирургична операция. Питам се аз има ли нещо от което да не разбира Цв.Цв.?
pp

2015.02.12 | 17:11

1
Ами хайде бе махнете комунистическите протежета от съда, да се поинтересува МВР от тези хора. Полицаите да спрат да искат само заплати и да си късат пагоните, а да си размърдат дупетата дебели и да бръкнат по надълбоко без да ги е страх. Хайде Цветанов задействай си връзкарчетата дето ги уреждат да работят за теб. Хайде стига само приказки

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини