Президентът на Швейцария Дорис Лойтхард пристига на официално посещение в България

  • 02 ноември 2017 07:16

  • 1553
  • 1
Президентът на Швейцария Дорис Лойтхард пристига на официално посещение в България
© Novini.bg

По покана на държавния глава Румен Радев, федералният президент на Конфедерация Швейцария Дорис Лойтхард е на официално посещение в България. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Перспективите за последващо задълбочаване на двустранните отношения между България и Швейцария, насърчаването на двустранния икономически обмен и взаимните инвестиции, сътрудничеството в областта на науката, културата и образованието, се очаква да бъдат сред темите на разговора на двамата президенти.

Церемонията по официалното посрещане на президента Дорис Лойтхард на площад „Св. Александър Невски“ ще започне от 10.30 часа. Президентът на Швейцария ще поднесе венец пред паметника на Незнайния войн. В 10.55 часа двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2, след което от 11.10 часа ще започнат пленарните разговори на официалните делегации на България и Швейцария. В Гербовата зала Румен Радев и Дорис Лойтхард ще дадат пресконференция за медиите от 12.05 часа.

Президентът Лойтхард ще участва в церемонията по официално закриване на Форума за дуално образование по проект „Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система”, който ще се проведе от 15.00 часа в столичния София хотел Балкан.

От 16.00 часа държавните глави на България и Швейцария ще дадат началото на публична дискусия на тема „Европа – по пътя на дигиталното бъдеще“ в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В рамките на официалното си посещение в България, президентът Дорис Лойтхард ще проведе среща и с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Филип Епитропов
1553 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
оня с коня

2017.11.02 | 10:51

1
Един достоен човек да дойде на посещение. Този президент ме учуди когато разбрах , че ходи на работа с метрото.

Добави коментар

Водещи новини