Бисер Петков: Икономиката все още не произвежда достатъчно, за да има рязко увеличение на доходи и п

  • 27 октомври 2017 21:29

  • 3905
  • 4
Бисер Петков: Икономиката все още не произвежда достатъчно, за да има рязко увеличение на доходи и п
©

Всеки министър е доволен, когато бюджетът насочва повече средства към неговата сфера на дейност. Наистина бюджетът предвижда сериозно увеличение за социалната сфера.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . "С бюджет не се прави реформа, но ние в министерството ще направим всичко възможно да изразходваме ефективно отпуснатите ни средства. В образованието ще има сериозно увеличение на заплатите и това е една инвестиция в бъдещето на България. Предвидели сме увеличение на пенсиите с 3,8% от 1 юли догодина. Продължава и ръстът на новите пенсии. Всички целеви групи заслужават повече средства. Най-голямо увеличение ще има на парите по програмите за интеграция на хората с увреждания", разкри Петков.

"Има и дилеми. Една от тях е как да подпомогнем семействата с деца. Целта ни е да увеличим помощите с повече от 5 лева и работим много усилено в тази насока. Към този момент това са възможностите на държавата. Икономиката все още не произвежда достатъчно, за да има рязко увеличение на всички заплати, пенсии и помощи. Държавата разполага с толкова. По-високите доходи са приоритет на правителството. Факт е, че последните фодини заплатите в България растат. Все още не могат да се сравняват с европейските, но има ръст. Трябва да има увеличение на заплатите на база на ръст на икономиката", категоричен беше социалният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3905 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Манол

2017.10.29 | 10:23

4
ЕЕЕх родилката ти изчекната да гнясам аз!

2017.10.29 | 10:22

3
Значи за държавният сектор може да има увеличение и бонуси а останалите хора кучета ги яли вижда се че политиците и работодателите са в картел!

2017.10.29 | 10:22

2
Като икономиката не е добра ти що взимаш 4 000 лв основна заплата ??? Какво произведе да взимаш тези пари ? Хората произвеждат и бачкат 6 дена по 12 часа за 700 лв а ти какво направи,как си изкара заплатата от 4000 лв ? по какъв критерии ти изчисли че трябва да ги вземаш тези пари ?
naco

2017.10.29 | 10:22

1
А,ЗАЩО повишихте РЯЗКО заплатите на "министрите",другарю Петков? НАРОДЕ????

Добави коментар

Водещи новини