Цветанов: Законът за борба срещу корупцията кореспондира с очакванията на обществото

  • 25 октомври 2017 12:37

  • 904
  • 3
Цветанов: Законът за борба срещу корупцията кореспондира с очакванията на обществото
©

Антикорупционният закон на Министерски съвет кореспондира с очакванията на обществото, заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по време на дебатите по антикорупционните законопроекти.

„Искам да благодаря на всички колеги за днешния дебат, защото може би в днешния ден всеки очакваше, че тук ще се придържаме към едно противопоставяне, което е абсолютно непродуктивно. Имаше възможност да бъдат представени двата законопроекта. Както имаше като позиция на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, окончателното решение се взима от българския парламент“, каза Цветанов. Според него държавата се движи в правилната посока.

„За мен е изключително важно, че законопроектът, който е внесен от Министерски съвет, кореспондира с очакванията на обществото. Тук искаме всички ние да подкрепим г-жа Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 като министър на правосъдието, защото тя извървя цялата процедура с работна група, с много обсъждания, с разбира се, с взимане на всяко едно различно мнение предвид“, коментира Цветанов. „Много по-лесно щеше да бъде, ако група народни представители в парламентарното мнозинство бяха внесли този законопроект, но ние искахме да спазим една процедура“, посочи Цветанов и отбеляза, че по този начин политическите спекулации са останали на заден план.

Зам.-председателят на ГЕРБ отчете заслугата на президентската институция за проведения КСНС. „Дебатът, който се водеше при президента, смятам, че беше много продуктивен, защото ние излязохме с единно становище по проблемите. Оттук нататък това, което ще направим днес, е изключително полезно и важно, защото то ще бъда отчетено както от българското общество, също така и от ЕК“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ. Според него с приетия законопроект на първо четене ще може страната ни до края на годината да има антикорупционно законодателство. „Парламентът е този, който би трябвало да назначава и този орган“, посочи Цветанов. Той посочи, че законопроектът за борба с корупцията е щял да бъде приет отдавна, ако не са били препъни камъчетата на анонимните сигнали. Той благодари на всички за добрия тон на дебатите.

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков репликира Цветанов и отчете, че въпреки че председателят на ПГ на ГЕРБ е благодарил на всички, те няма да подкрепят законопроекта на БСП. Цветанов заяви, че действително парламентарното мнозинство приема законопроектите на българския парламент и точно затова има парламентарни избори и това са демократичните способи.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
904 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Петров

2017.10.27 | 19:03

3
От нищо в нищо !!!!!!

2017.10.27 | 19:03

2
пак ли ще правите ;ведомство; за някой бивш дс служител ?

2017.10.27 | 19:03

1
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

Добави коментар

Водещи новини