Николай Марков: Началникът на НСО се сменя по непочтен начин

  • 24 октомври 2017 07:49

  • 4185
  • 2
Николай Марков: Началникът на НСО се сменя по непочтен начин
© БТВ

Смяната на началника на Националната служба за охраната се превърна във военнополитически държавен акт. Нещата са изключително сериозни. Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият служител на НСО подполковник Николай Марков по повод информации, че президентът иска настоящия шеф на Националната служба за охрана Ангел Антонов да бъде заменен от Тодор Гребенаров, който в момента е зам.-шеф на полицията с ресор "Охранителна полиция".

Става въпрос за петия човек в държавата по йерархията на генералитета, а в същото време този човек няма нищо общо с армията. Представете си как ще се чувства този генералитет, ако всеки хванат от улицата човек може да оглави службата, посочи Марков.

С идването на всеки президент около него се появяват среди, които се влияят пък от външни среди, които от своя страна целят вземането на НСО пряко под влиянието на президента. Това е голям проблем, защото позицията началник на НСО е най-лесният начин да сложиш генералски пагон, без да си го заслужил. Ако има смяна на началника, трябва да има мотиви за подобна смяна, заяви бившият служител на НСО.

Според него сегашният началник на НСО Ангел Антонов се справя в най-малка степен с работата си в сравнение с всичките си предшественици. По думите му спряганият за нов началник на НСО Тодор Гребенаров има качества за поста.

Марков е категоричен, че НСО не трябва да е военизирана структура. Логично е да има смяна на началника на службата, но смятам, че начинът, по който се прави това, не е почтен, заяви още Николай Марков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4185 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
чечо

2017.10.25 | 10:15

2
Ачката снощи е събрал всички началници на отдели за да им обяснява, че новините за смяната му са слухове. Междувременно ловните му кучетата, които се гледаха в службата вече ги няма. Снощи пък Ангелчо си е тръгнал от службата с два големи сака с лични вещи. А сега нека обясняв

2017.10.24 | 19:26

1
Щом шефа на НСО е седесарска подлога вън. Да се изчистят всички служби от агенти на ЦРУ.

Добави коментар

Водещи новини