Екатерина Захариева ще участва в среща на външните министри във формата Букурещ – Б 9

  • 07 октомври 2017 12:28

  • 1155
  • 3
Екатерина Захариева ще участва в среща на външните министри във формата Букурещ – Б 9
©

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заминава за Варшава за участие в среща на министрите на външните работи във формат Букурещ – Б 9, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 9 октомври в полската столица ще се срещнат първите дипломати на държавите членки на НАТО от Източния фланг - България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

Външните министри ще обсъдят подготовката за срещата на най-високо равнище на Алианса през 2018 г. и изпълнението на решенията от Срещата на върха във Варшава през 2016 г. Сред другите акценти на дискусията ще бъдат предизвикателства пред сигурността, включително темата за кибер сигурността, и въпроси на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС.

В рамките на посещението си във Варшава Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще проведе и двустранна среща със своя полски колега Витолд Вашчиковски. Двамата ще обсъдят теми от областта на двустранното и регионалното сътрудничество, както и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1155 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
BG

2017.10.08 | 02:37

3
Дано да се е подготвила, какво значи NATO . Да не почне пак празни приказки, дипломат не означава че високо квалифициран юрист може да води преговори. На Борисов много добре му е ясно що за персона е Госпожата...

2017.10.07 | 19:44

2
ще удари език на запад, ще изяде говно за Русия, отново език по Боковия, пълна програма
ХАХ

2017.10.07 | 19:43

1
ГРОБАРСКА ГРОЗОТИЯ

Добави коментар

Водещи новини